Besplatni pregledi dečijih auto-sedišta danas kod Master centra

Akcija besplatnog pregleda dečijih auto-sedišta, koja ima za cilj da poveća bezbednost najmlađih u saobraćaju, održaće se danas, 18. novembra, na parkingu preko puta Master centra Novosadskog sajma.
Besplatni pregledi dečijih auto-sedišta danas kod Master centra
Foto: Pixabay
Javna akcija održaće se od 11 do 13 časova.  
 
Preglede organizuje Centar za promociju bezbednosti saobraćaja, a u okviru projekta Kancelarija za dečja auto- sedišta. 
 
Akcija je namenjena svim roditeljima i ostalim zainteresovanima, koji žele da provere da li auto-sedište koje koriste odgovara uzrastu njihovog deteta, da li je sedište pravilno postavljeno u vozilu i da li je njihovo dete pravilno vezano tokom vožnje. Pregled će održati edukovani savetnici za auto-sedišta.
 
Inače, istraživanje koje je sproveo Centar za promociju bezbednosti saobraćaja pokazalo je da se više od 90 odsto dečijih sedišta neispravno koristi u saobraćaju, a prema podacima Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, deca u Srbiji danas češće stradaju kao putnici u vozilu, nego kao pešaci, jer je upotreba sistema zaštite za decu, unutar vozila, za teritoriju Srbije, ispod 20 odsto. 
  • Milica

    20.11.2017 00:15
    NS
    Hvala na korisnim informacijama!
    Zato i citamo vesti da se informisemo, zar ne?
  • Marijana

    18.11.2017 15:35
    Radno vreme kancelarije
    Postovani,
    Obracam Vam se i ovim putem ispred Kancelarije za decija auto-sedista. Zbog radova koje se izvode na pedijatriji DZ ZOV trenutno nemamo dezurstva u kancelariji, zato smo i organizovali akciju jer nam se javljao znatan broj roditelja. Cim se radovi zavrse, vracamo se dezurstvima svake subote 11-13h. Dosta deka je danas doslo umesto roditelja koji rade, pa je to mozda jedno od resenja za zauzete roditelje. Trenutno sva auto-sedista koja besplatno ustupamo su podeljena, ocekujemo da cemo od marta krenuti sa novim krugom podele i prijavljivanja. Za sve informacije kao i nase kontaktne, na raspolaganju imate sajt www.autosedista.org i fb: Saveti - decija autosedista.
  • Ns

    18.11.2017 13:44
    Evo za sve one koji kukaju kako rade u vreme subotnje akcije i lenji su i nezainteresovani da za minut proguglaju, al zato imaju vremena da ostavljaju komentare..

    Edukovani savetnici za dečija auto-sedišta su roditeljima na raspolaganju ponedeljkom, sredom i petkom od 17 do 19 časova, kao i subotom od 11 do 13 časova, u Kancelariji koja se nalazi u Domu zdravlja „Jovan Jovanović Zmaj“ (ulica Zmaj Ognjena Vuka 19, odeljenje pedijatrije, ulaz iz ulice Kralja Petra), a sve informacije u vezi sa pravilnim korišćenjem sedišta za decu, kao i uslovima za prijavljivanje za besplatno korišćenje sedišta nalaze se na adresi www.autosedista.org.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti