Slanobarci protestuju, "Vode Vojvodine" obećavaju

Žitelji Slane bare i dalje ne znaju šta će biti sa posečenom šumom koja je godinama služila kao jedini park koji je ovaj deo grada imao.
Žitelji Slane bare i dalje ne znaju šta će biti sa posečenom šumom koja je godinama služila kao jedini park koji je ovaj deo grada imao. Kako za 021 kaže naša slušateljka, Hasina Ratkov, drveće je posečeno prošle nedelje u toku noći i od tad nisu dobili nikakvo uverenje da će na tom mestu biti bilo šta osim hangara.

"Radnici su došli kad je već pao mrak i ostali tu do pola noći. Pola šume su posekli, sve povadili iz korena! Kada smo ih pitali šta će biti sa tim zemljištem, nismo dobili odgovor. Kada smo ih pitali gde je tabla koja pokazuje kako će taj prostor izgledati posle rekonstrukcije, rekli su da je nemaju", rezignirana je ova sugrađanka.

"Vode Vojvodine": Izgradićemo park

Kako za 021 kaže šef sektora za odbranu od poplava u "Vodama Vojvodine", Mirko Galonja, radi se o nesporazumu jer priznaje da njegova firma nije istakla tablu na kojoj bi bilo precizirano šta to oni nameravaju da naprave. Prema njegovim rečima, zakonska obaveza nalaže "Vodama Vojvodine" da ponovo zasade sva stabla.

"Mi ćemo, naravno, zasaditi nova stabla. Trebaće neko vreme da se šumica opet formira, ali mislim da će žitelji Slane bare dobiti jedan lep prostor", kaže Galonja.

Naša slušateljka kaže da je Slanobarcima ovaj prostor predstavljao jedinu oazu mira i tišine i mesto na koje su mogli da odvedu decu da se igraju i kakvoj-takvoj prirodi. Navodi da bi, ukoliko se izgrade hangari umesto parka, ovaj prostor više izgledao kao industrijska nego kao stambena zona.

"Ovde živi oko 30.000 ljudi. Nama je nekadašnja šumica bila jedini prostor gde smo mogli da odvedemo decu da im pokažemo kako izgleda drvo. Sad su i to raskrčili, planiraju da donesu nekakvu mehanizaciju, naprave hangar i, praktično, od stambene zone, naprave bučno industrijsko zemljište", pribojava se Hasina Ratkov.

Prema Galonjinim rečima, magacin će zauzimati zanemarljiv deo prostora u novom parku, a teška mehanizacija će se koristiti samo u slučaju izuzetno velikih vodostaja, koji se, kako tvrdi, retko dešavaju.

"Naš magacin će da bude mali i imaće jednu stazu koja vodi do njega. Park će biti lepo opremljen i tih, a mehanizacija koju ćemo tamo uskladištiti će se koristiti najčešće jednom u trideset godina. Čuo sam da ima i dogovora da se tu pravi igralište za decu, mi protiv toga nemamo ništa, čak ćemo i pomoći", obećava Galonja.

I pored obećanja iz preduzeća "Vode Vojvodine", Slanobarci ne odustaju od protesta, jer, kako kažu, i dalje nisu dobili jasno uverenje da će ovaj deo grada ostati miran i tih, kao ni da će im se ponovo posaditi jedino zelenilo koje su imali.

  • za Stanka

    09.02.2011 11:37
    gde su Vam odbornici iz Skupštine grada koji su sa Slane Bare/Klise na protestu ???
    Gde Vam je mišljenje ili izjava Bubnjevića ?
    Gde Vam je Mesna zajednica , bilo koja od tri postojeće u toj priči oko protesta ???
    Mesna zajednica je "telo", "organ" koja se pita a dok protestujete preko "grupe građana" ... slaba vajda od toga
  • BUNTOVNIK S RAZLOGOM

    09.02.2011 10:15
    @Slanobarac
    Hvala ti na podrsci, a vidim i da @Stanko slicno razmislja. Mozda je ovo idealna prilika da se pokrene inicijativa sirih razmera, zajedno sa Vidovdanskim naseljem i Klisanima, u smeru izgradnje pravog parka (mozda i sa poligonom za skejtbord i slicno), a narocito za izgradnju setalista, biciklisticke i trim staze duz dolme, sa klupama, kandelabrima...!
    Jos nesto mi je zanimljivo: ONI su lepo zastitili Grad, podigavsi nasip i kej, a sta je sa nasom stranom!?
  • Za Stanka

    09.02.2011 09:57
    Protest diriguju mesni odbori LDP-a i SRS-a , da ne poverujete !!!
    Video sam ekipu u subotu i prepoznao Klisanske njuške !

    E pa gospodo dok su se MNOGI koji nešto zanče u tom naselju zalagali za halu, bazen, crkvu ... isti vi ste pljuvali po tome .
    Sada imate priliku da pokažete šta znate ali sada SAMI bez Čede, Jove, Branka, Milana, Radeta i ostalih koji su predvodili sve akcije oko bilo čega na Slanoj bari !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti