Vesna Tumbas najbolja mlada naučnica u Vojvodini

Nagradu "Dr Zoran Đinđić" za najboljeg mladog naučnika i istraživača u Vojvodini dobila je dr Vesna Tumbas, asistentkinja na Tehnološkom fakultetu u Novom Sadu.
Nagradu "Dr Zoran Đinđić" za najboljeg mladog naučnika i istraživača u Vojvodini dobila je dr Vesna Tumbas, asistentkinja na Tehnološkom fakultetu u Novom Sadu.

Od konkurencije od preko 1.500 kandidata, ona se izdvojila izuzetnim rezultatima, jer iza sebe već ima 38 naučnih radova i citirana je čak 178 puta u celom svetu. Kako kaže, nagrada će joj biti motiv i podstrek za dalja istraživanja.

Pored nje, nagrada je pripala i Nemanji Rakićeviću koji je proglašen za najboljeg studenta Novosadskog univerziteta u ovoj godini. On je ove godine diplomirao na Katedri za mehatroniku Fakulteta tehničkih nauka sa prosekom 10,00.

Najbolja mlada naučnica ovim putem inkasirala je milion dinara, dok je Rakićeviću pripalo 200.000.

  • Kaća

    29.12.2012 22:28
    Vesna svaka čast!!!!!!!!!!
    Molim dotične i dokone, da ne lupetaju gluposti, sve sto znaju jeste da se sakriju iza nekog imena i pišu gluposti po internetu.
    Sasvim slučajno sam imala priliku Vesnu i lično da upoznam i znam koliko je rada i napora uložila da bih sve ovo postigla.
    Vesnice, želim ti puno,puno sreće, jer je zaista zaslužuješ.
    Pozdrav,
    Kaća B.
    :)
  • lukic

    24.12.2011 13:47
    lepa
    svaka cast Vesni ali ne znam zasto je bitno ovde potencirati da je lepa?! pa nije ovo bio izbor za miss...
  • Nikola+Maja

    22.12.2011 18:59
    Maju za gradonacelnika
    Maja - Treba da znate...
    Pa kako devojka da bude na prvom mestu kada pre nje moraju da se uguraju svi profesori kako bi oni dobili poene?! Istina je da se mnoštvo profesora potpisuje na asistentske radove, a da ga nisu ni pogledali, a sam autor završi na poslednjem mestu.


    Bravo Maja, tako je bilo i ostalo i mnogi smo se kuvali u istoj corbi al to sad kao ovde niko nikad cuo i ne razume.


    Svaka cast Tumbas, nastavi tako.

    Lepa si

    A i ja sam :)


Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.