Skuplji gradski prevoz i odnošenje smeća

Gradsko veće odobrilo je poskupljenje gradskog saobraćaja za više od 11 odsto i odnošenja smeća za 30 odsto, a nove cene će se primenjivati od 1. novembra.

Gradsko veće odobrilo je poskupljenje gradskog saobraćaja za više od 11 odsto i odnošenja smeća za 30 odsto, a nove cene će se primenjivati od 1. novembra.

Cena karte u gradskom autobusu biće 50 umesto sadašnjih 45 dinara.

Mesečna markica za građane u prvoj zoni koštaće 1.950 dinara, za zaposlene 1.775 dinara, za učenike i studente i penzionere do prosečne penzije 850 dinara, a za penzionere koji primaju iznad proseka 1.260 dinara. Povećaće se linearno i cena markica za ostalih pet zona, što u proseku znači da će stanovnici prigradskih naselja mesečno morati da daju od 200 do 600 dinara više. Povećana je cena i doplatne karte sa 1.300 na 1.500 dinara.

Cena odnošenja smeća je sa 94,75 dinara po članu domaćinstva skočila na 122,23 dinara. To znači da će porodica od četiri člana za odnošenje smeća od novembra plaćati za oko 100 dinara više mesečno.

Čistoća od 2010. nije korigovala cene, a GSP ima sve veće gubitke zbog rasta cene goriva.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je nedavno za 021 izjavio da smatra da bi trebalo da poskupi i grejanje, ali su u Toplani demantovali takve navode. Ono što sigurno neće poskupeti na računu za komunalije je cena vode.

  • 09.10.2012 15:02
    trazim pomoc
    Da li neko moze da mi kaze koji je telefonski broj, sekretarice direktora DP"GAS-Novi Sad" gospoina J.Vujicica

    Jedino sa direktorom "Gas-Novi Sad" mogu da razgovaram, jer njegovo strucno osoblje ima razlicite stavove i daju razlicita objasnjenja za jedan te isti problem, a svi su izuzetno strucni,pravnici ekonomisti

    Na sajtu DP "GAS-Novi Sad"
    ne moze se pronaci broj koji trazim, izuzev centrale i saradnice za kontakt sa javnoscu

    Hvala onima koji objave broj kabineta-sekretarice direktora J.V ujicica
  • 09.10.2012 06:44

    Ovi tek nisu normalni.
    Grejanje je i ovako skupo. Za stan od 50 m2 plaćam 4600din mesečno. Što bi bilo 9200 u grejnoj sezoni. Ako se računa da je grejanje prilično loše (imam sreće jer sam na prvom spratu), ne mogu da shvatim da firma koja dobija keš ima gubitaka.Prošle zime je bilo dana kada su radijatori preko dana bili hladni ,a samo predveče mlaki.
    I sve preko leđa građana. Treba platiti i novoj vlasti procenat.
  • 09.10.2012 06:35
    @Azurnom obalom
    zato je tamo 1 evro, jer je to Azurna obala

    da mi imamo svoju Azurnu obali, sigurno bi i kod nas karta bila 1 evro....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti