Završena pobuna u zatvoru

Pritvorenici novosadskog zatvora obustavili su protest koji su počeli u subotu, zbog loših uslova u kojima borave, kao i sporog rešavanja slučajeva.
Pritvorenici novosadskog zatvora obustavili su protest koji su počeli u subotu, zbog loših uslova u kojima borave, kao i sporog rešavanja slučajeva. Posle pobune, koja srećom nije rezultovala većim incidentima i tokom koje nije bilo povređenih, usledili su pregovori sa vršiocem dužnosti Uprave zatvora i apelacionog suda, a završeni na obostrano slaganje.

Prema rečima Zorane Vučićević iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, pritvorenicima je obećano da će se ubrzati proces reševanja slučajeva, što je bio jedan od glavnih razloga za protest.

- Razgovori delegacije pritvorenika, vršioca dužnosti predsednika Apelacionog suda i vršioca dužnosti upravnika Novosadskog zatvora su završeni na zadovoljavajući način za sve strane. Pritvorenici se nisu ni u jednom trenutku žalili na rad uprave zatvora, već su nezadovoljni radom suda. Oni su dobili obećanje da će sada, posle malog zastoja, slučajevi biti rešavani brže, te su se zadovoljni vratili u svoje ćelije, naglasila je Zorana Vučićević, savetnica za odnose za medije Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Inače, Novosadski zatvor je projektovan da primi 300 ljudi, a, prema različitim izvorima, u njemu trenutno ima oko 600 zatvorenika i pritvorenika.

  • Poreski Obveznik

    24.05.2010 04:51
    Odlično!
    Napraviti 3 smene, svima lopate u ruke!
    Jedni kuvaju i peru sudove i spremaju, jedni spavaju, jedni na koridoru 10 lopataju.
    U svakom zatvoru napraviti tako.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.