Dragoslav Petrović - zreo za penziju

Doktor profesor Dragoslav Petrović, pokrajinski seretar za nauku i tehnološki razvoj i potpredsednik Vlade Vojvodine napunio je 1. maja 65 godina.

Doktor profesor Dragoslav Petrović, pokrajinski seretar za nauku i tehnološki razvoj i potpredsednik Vlade Vojvodine napunio je 1. maja 65 godina.

Ovaj rođeni Koviljčanin je tako i zvanično stekao zakonski uslov da ode u penziju.

Po zakonu, ukoliko poslodavac to izričito ne traži, on i dalje može da radi. Izvor 021 iz Banovine kaže da je vrh vojvođanskih demokrata zapravo čekao taj momenat, odnosno konketan razlog na koji bi se pozvao da bi konačno uklonio "najveći problem" u svojim redovima.

- O njemu je nedavno prvi put progovorio Goran Ješić, a skoro ga je spomenuo i Bojan Kostreš. Petrović je glavni problem u komunikaciji, kako u samoj stranci, tako i sa koalicionim partnerima i bojim se da, ukoliko Bojan Pajtić i dalje bude otezao s rešenjem ovog problema, ubrzo pada vojvođanska vlada - kaže ovaj visoki funkcioner demokrata koji je želeo da ostane anoniman. On smatra da ipak ni učestale žalbe članstva, ni apeli koalicionih partnera neće promeniti situaciju.

Podsetimo, prvi je o desnoj ruci Bojana Pajtića progovorio Bojan Kostreš (LSV) koji je nedavno izjavio da je taj čovek glavni kamen spoticanja u pregovorima Lige i vojvođanskih demokrata i da Pajtić mora taj problem da reši. Potom ga je prozvao i Goran Ješić koji je rekao da se autizam vojvođanske vlasti ogleda u tome što se sve odluke donose u izuzetno uskom krugu ljudi, a da sve konce vuče "izvesna persona i alfa i omega takve politike", odnosno Dragoslav Petrović, "na žalost svih članova stranke".

Profesora Petrovića optužuju da predstavlja sve loše kod vojvođanskih demokrata, da je vladar iz senke, itd. Takođe, da kontroliše sve fondove i da je glavni ugovarač poslova, a u više navrata o konkretnim slučajevima malverzacija u kojim se pominje njegovo ime oglasila se Srpska napredna stranka. Inače, ovaj stari čovek je i dva puta bio i pretučen, na ulici. (S.K.)

  • 12.06.2014 18:44
    kako dalje bez njega
    Koliko znam na Univerzitetu se penzioner moze zadrzati jos tri godine (verovali ili ne)pod uslovom da naučna zajednica ustanovi kako bi penzionisanje ugrozilo naučni progres departmana, konkretno za fiziku.Nikakvo čudo neće biti ukoliko i pokrajinski organi dodju do zaključka da prof. Petrović nezamenljiv i u politici.Uz duboku strepnju naučne zajednice i pokrajinskih organa to može potrajati samo tri godine a onda će mo se svi u Pokrajini morati duboko zamisliti kako će mo bez njega.
  • @Anonimus - Dragoslav

    12.06.2014 15:22
    Raspitaj se malo.
  • rale

    12.06.2014 14:47
    smesno
    Prvo profesor da uzme jos koji dinar sa Stylos groupom i Radomanom Bozovicem pa onda u penziju..Bruka i sramota sta se radi.Mirovic bi trebao da obnovi edukaciju sa profesorom i njegovim okruzenjem kako klepiti da ti niko ime spomenuti ne sme.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti