Dnevnik blokira put od petka?

Sindikati "Dnevnik holdinga" i "Dnevnik štamparije" najavili su da će stupiti u generalni štrajk ukoliko se u roku od nedelju dana ne postigne dogovor sa v.d. direktorkom Jasminom Mašulović i Vladom Vojvodine.
Sindikati "Dnevnik holdinga" i "Dnevnik štamparije" najavili su da će stupiti u generalni štrajk ukoliko se u roku od nedelju dana ne postigne dogovor sa v.d. direktorkom Jasminom Mašulović i Vladom Vojvodine. Predsednik sindikata "Dnevnik holdinga", Steva Tomin, kaže za Radio 021 da zaposleni zahtevaju isplatu zaostalih zarada, zdravstvenu zaštitu i povezivanje staža. Takođe, sindikalci očekuju da revitalizacija preduzeća konačno počne, umesto da se pristigla novčana sredstva usmeravaju ka deblokadi preudzeća.

"Ukoliko se mi deblokiramo, a nemamo obrtnih sredstava, mi ćemo već sledeći mesec ponovo biti blokirani. Sredstva od prodaje različitih nekretnina trebalo bi da budu uložena u plate, socijalne programe, ali i nabavku nove opreme i repro materijala, kako bi preduzeće moglo da posluje tržišno", rekao je Tomin za 021.

Protesti ispred Vlade Vojvodine

On je kao jedan od propusta naveo i odbijanje ponude jedne firme da proda štampariji tri mašine i repro materijal u vrednosti od 500.000 dinara. Kako Tomin tvrdi, ovakva investicija bi se brzo isplatila. Jasmina Mašulović kaže da je ovakav izbor ipak stvar poslovne politike preduzeća, kao i da se određene investicije u štampariji svakako planiraju.

U narednih nedelju dana, sindikalci će protestovati ispred Vlade Vojvodine. Kako je za 021 rekao Tomin, oni zahtevaju sastanak sa Odborom za informisanje, pokrajinskim ministrom za rad, Miroslavom Vasinom i ministarkom za informisanje, Anom Tomanovom Makanovom. Ukoliko do dogovora ne dođe, on je najavio da će radnici "Dnevnik holdinga" i "Dnevnik štamparije" od četvrtka blokirati saobraćajnice u gradu, kao i drumsko železnički most.

Mašulović: Izvesno odlaganje reorganizacije

Jasmina Mašulović kaže za 021 da će se nastojati da radnicima ovog preduzeća i "Dnevnik štamparije" bude isplaćena jedna zarada u toku naredne nedelje. Prema njenim rečima, činjenica je da zaposlenima kasne zarade. Mašulovićeva kaže da lošoj situaciji doprinose problemi koji trenutno postoje sa VAC-om, ali i stagnacijom proizvodnje.

"Mora se pokrenuti kontinuirani proces proizvodnje, koji je nažalost prekinut štrajkom ovog vikenda. Ujedno moraju se obezbediti i nova izdanja kojima ćemo se predstaviti kao ozbiljni izdavači. Reorganizacija "Dnevnik holdinga" trebalo bi da počne od 1. septembra, kada se za to steknu svi potrebni uslovi. Međutim, proces usporava povlačenje WAZ-a, zbog čega će plan reorganizacije morati da se menja i iznova usvaja. To će odložiti njegovu primenu", kaže Mašulovićeva.

Ona nije želela da navodi koje će biti dalje akcije "Dnevnik holdinga" kada su u pitanju neuspeli pregovori sa suvlasnikom "Dnevnik Vojvodina press"-a, medijskom grupacijom WAZ. Kako ona kaže, to će biti poznato od sledeće nedelje. Međutim, ona je prethodno najavila tužbu protiv nemačkog medijskog koncerna. S druge strane, WAZ od naredne nedelje počinje pregovore o prodaji svojih 55% udela u "Dnevnik Vojvodina Press". (Asja Francisti)

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti