Protest zaposlenih u Dnevniku

Zaposleni u "Dnevnik holdingu" i "Dnevnik štampariji"održali su danas protest ispred zgrade ovog dnevnog lista.
Zaposleni u Dnevnik holdingu i Dnevnik štampariji održali su danas protest ispred zgrade ovog dnevnog lista.

Predsednik sindikata "Dnevnik holdinga", Steva Tomin, izjavio je za Radio 021 da zaposleni zahtevaju isplatu zaostalih zarada, zdravstvenu zaštitu i povezivanje staža. Takođe, sindikalci očekuju da revitalizacija preduzeća konačno počne, umesto da se pristigla novčana sredstva usmeravaju ka deblokadi preudzeća.

Sindikalci su ranije najavljivali, da će, ako im se ne ispune zahtevi blokirati saobraćajnice u gradu, kao i drumsko železnički most, što se može očekivati u petak.

Vršilac dužnosti direktora "Dnevnik holdinga" Jasmina Mašulović izjavila je za naš radio da će nastojati da radnicima ovog preduzeća i "Dnevnik štamparije" bude isplaćena jedna zarada u toku ove nedelje. Mašulovićeva kaže da lošoj situaciji doprinose problemi koji trenutno postoje sa VAC-om, ali i stagnacijom proizvodnje.

Međutim, ona je prethodno najavila tužbu protiv nemačkog medijskog koncerna. S druge strane, VAC bi ove nedelje trebalo da započne pregovore o prodaji svojih 55 odsto udela u "Dnevnik Vojvodina Presu".

Pokrajinske vlasti o Dnevniku

Vlada Vojvodine održaće danas redovnu sednicu na čijem dnevnom redu će biti i problematika u listu ''Dnevnik''. Predstavnici sindikata u ''Dnevniku'' najavili su da će prekinuti višednevni štrajk samo u slučaju pozitivnog dogovora. Ukoliko do toga ne dođe, za petak je zakazan generalni štrajk i, kako je istaknuto, radikalizacija protesta.

  • 07.07.2010 13:33
    zvuci morbidno, ali najcitaniji deo dnevnika su citulje
  • db

    07.07.2010 12:51
    ???
    o cemu ti, anonimus, pricas, keve ti? koje su to "nevladine organizacije i ostale gluposti" koje su "toliko propagirali"?
    ma... zasto uopste da se bavim tvojim komentarom... nemas ti pojma!
    sve najbolje i prvo "ispeci pa reci"!
  • 07.07.2010 09:20
    neka im sada pomognu nevladine organizacije i ostale gluposti koje su toliko propagirali

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti