Toalet u centru - 20 dinara (Foto)

Obnovljeni javni toalet u Ulici kralja Aleksandra u centru grada počeo je da radi, a njegovo korišćenje će se naplaćivati 20 dinara.

Obnovljeni javni toalet u Ulici kralja Aleksandra u centru grada počeo je da radi, a njegovo korišćenje će se naplaćivati 20 dinara.

U obnovljenom toaletu, koji se prostire na 150 kvadrata, nalaze se i posebne wc kabine po meri najmlađih sugrađana, kao i previjalište za bebe. Takođe, za majke s decom i osobe sa invaliditetom postavljen je lift, koji je donacija Erste banke.

Zamenica predsednika Skupštine grada, Marija Vrebalov, kaže da je veoma bitno što je ovakav objekat prilagođen potrebama svih Novosađana. "Jako je važno da građani Novog Sada imaju funkcionalan toalet koji je pristupačan za sve. Ovo što smo sada dobili na korišćenje treba da očuvamo, da ne bismo trošili sredstva na nepotrebne popravke, kao i da pripremamo projekte za nove toalete, kojih Novom Sadu svakako treba više", rekla je ona.

Prema procenama urbanista, u Novom Sadu bi bilo optimalno postojanje 15 javnih toaleta, dok je minimalan potreban broj 5. Njih treba postaviti u najfrekventnijim delovima grada, kao što su centar, Bulevar oslobođenja i Petrovaradinska tvrđava. Na veliku žalost onih koji osete potrebu za toaletom čim izađu iz kuće, direktor Zavoda za izgradnju grada, Borislav Novaković, kaže se takve investicije zbog besparice ipak ne mogu planirati u skorije vreme.

"Uveravam vas da ćemo primereno raspoloživim sredstvima u narednom periodu pokušati bar urgentno da rešimo pitanje ovih pet toaleta na onim mestima koja su najposećenija u Novom Sadu", rekao je on.

Za vreme Exita, toalet će biti u upotrebi 24 časa, a nakon 12. jula biće otvoren od 7:00 do 23:00. Brigu o održavanju preuzelo je Javno komunalno preduzeće "Gradsko zelenilo". Za ovu stavku je iz gradskog budžeta izdvojeno 2,2 miliona dinara. Uveden je i video nadzor. Kako za Radio 021 kaže portparol ovog preduzeća, Ivan Nožinić, u novom toaletu biće zaposlena četiri radnika. "To nisu novozaposleni radnici, nego su sistematizacijom premešteni sa drugih radnih mesta", istakao je on.

Obnova toaleta počela je u oktobru prošle godine, a rokovi za njen završetak su nekoliko puta pomerani. Radovi su koštali 12 miliona dinara.

 

Ulaz u javni toalet

 

Zamenica predsednika Skupštine grada, Marija Vrebalov

 

Unutrašnjost toaleta

 

Toalet za osobe sa invaliditetom

 

Toalet za decu

 

Previjalište za bebe

 

Lift

  • SALE NOVOSADJANIN

    12.07.2010 19:07
    BRAVO
    NAJZAD GOTOV.
    OD BEOGRADSKE PARTIJE-DOSTA.
  • Duh sa sekirom

    11.07.2010 13:35
    ....
    Ma nije problem u klonji to i treba da postoji i daće bog još koji da se napravi. Problem je što smo od silnih obećanja dobili jedino klonju. A nje se ni ne sećam iz kampanje al ajde bar imamo gde da obavimo ono do čega nam dođe kad slušamo obećanja.
  • 09.07.2010 16:24
    ajd da se takmicimo
    Po evroskim autoputevima postoje mesta za parkiranje vozila,i ceo mali trzni centar sa WC-eima, ajme kakvi su tamo klonje, milina jedna da ne izadjes napolje i to ne od sada nego od uvek, pa senzori za svetla kada se ulazi u klonju, pa senzori pored wc solje kad se stane na odredjeno mesto a ono voda sama curi, nema potezanja wc kotlica a ono sve mirisi, pa senzori na slavinama za vodu da se operu ruke, i sto je jos nainteresantnije NISTA SE NE NAPLACUJE a koliko bi samo drzava zaradila, koliko ima samo tih solo wc-a bez trznog centr i u sklopu benziskih pumpi i prodavnica... milina jedna coveka da uhvati dok s..e ili p..a, volim Evropu i njenje WC-e

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.