Susret sa dulama u Američkom kutku

Besplatno predavanje i radionica gde će zainteresovani imati priliku da upoznaju dule i saznaju čime se bave, koja je njihova uloga prilikom porođaja i zašto je važno imati je pored sebe, održaće se u utorak, 22. marta od 18:30 u Američkom kutku.

Paralelno biti održana i radionica za decu kako bi omogućili i majkama sa decom da prisustvuju ovom predavanju.

Brojne kliničke studije potvrđuju da prisustvo dule na porođaju skraćuje vreme trajanja porođaja uz smanjenje komplikacija, smanjuje mogućnost pojave postporođajne depresije, smanjuje potrebu za indukcijom, forcepsom , epiziotomijom, smanjuje majčin zahtev za epiduralnom analgezijom i olakšava i pomaže kod uspostavljanja dojenja.

Širom sveta obeležava se Svetska nedelja dula – žena obučenih da drugim ženama daju podršku tokom trudnoće i porođaja.

Autor: 021.rs

  • ex chapman

    22.03.2016 14:38
    @Ipak-Dule baš ti hvala što si me prosvetlio/la. čast mi je uzvratiti istom merom: bula zapravo znači udata žena ili strina/tetka. davno pre nego što je osnovan prvi američki kutak strine i tetke su pomagale oko ovakvih stvari. dakle hvala vam na dulama, jer pre njih mi nismo ni znali da žena sa iskustvom može da pomogne i posavetuje u trudnoći, prilikom porođaja i oko bebe!
  • Ipak - dule

    22.03.2016 11:12
    Ne. kaže se dula. radi se o ženama koje saučestvuju u trudnoći i porođaju, od početka trudnoće.
    Bule su žene iz harema. Ne verujem da bi američki kutak promovisao harem i bule.
    Ipak su dule. Slučajno mi je poznato od ranije. Zato i organizuju, da nas prosvete, pošto smo mi zadnji put za neko suportovanje čuli kad su nas...
  • ex chapman

    22.03.2016 09:02
    kaže se "bula" a ne "dula" :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič