Predavanje "Poznogotička i ranorenesansna umetnost" u nedelju na Spensu

Predavanje "Poznogotička i ranorenesansna umetnost" održaće se u nedelju, 29. maja u Amfiteatru Spensa.

Govoriće se o počecima najkrupnijeg pokreta u umetnosti zapadne Evrope, o promeni statusa umetnika i Firenci. Biće priče o  velikim imenima: Čimabue, Dučo, Đoto, Donatelo, Bruneleski, Mazačo, Botičeli, braća Van Ajk, Boš...

Prof. Vladimir Dimovski pokrenuo je seriju predavanja o umetnosti sa ciljem približavanja umetnosti svakom pojedincu a naročito onima, koji nisu ranije učili o umetnosti. Na svakom predavanju posetioci će videti veliki broj remek dela, a neka od njih će biti opširnije analizirana.

Predavanja su besplatna, ali je preporuka autora da se rezerviše mesto za svako naredno predavanje putem fejsbuk stranice prof. Vladimira Dimovskog slanjem poruke ili na e- mail vladimovski@gmail.com

Početak predavanja je u 18 časova.

Teme

spens

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič