Večeras na Nomusu gudački kvartet Arod i solo kodeodrama Miloša Sofrenovića

Gudački kvartet Arod nastupiće večeraas od 20 časova u Gradskoj kući, dok će se u 22 časa u Multimedijalnom centru Akademije umetnosti održati svetska premijera solo koreodrame Miloša Sofrenovića pod nazivom "O prihvatanju nesavršenosti".
Ovi programi se održavaju u okviru Nomusa. 
 
Prvi koncert je rasprodat, dok je za drugi program ostalo svega dvadesetak ulaznica, po ceni od  500 dinara i mogu se kupiti danas u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2, tel.021/452-344) od 8 do 15 časova ili ako preostane karata i dva sata pred početak programa na mestu održavanja.
 
"O prihvatanju nesavršenosti":
 
Autor i izvođač projekta: Miloš Sofrenović
Aranžman i dizajn zvuka: Vladimir Korać
Dizajn kostima: Katarina Vuković
Trajanje: 50 minuta
 
Miloš Sofrenović, plesač, koreograf, reditelj i pedagog, Srbija/Velika Britanija
 
Beskompromisan, veoma posvećen stvaralac – koreograf, izvođač i pedagog", kako ga je opisala čuvena konceptualna umetnica Marina Abramović, "koji u svaki projekat ulazi punog srca i budnog uma", stekao je svoje profesionalno plesno i koreografsko obrazovanje u Londonu. 
 
Miloš Sofrenović je tokom karijere ostvario uspešne kontakte i koprodukcije s mnogim svetskim priznatim koreografima. Bio je selektor, umetnički direktor i član žirija brojnih uglednih međunarodnih festivala i takmičenja na polju teatra i igre.
Sam se kao igrač i koreograf usavršavao kod poznatih pedagoga kao što su Suzana Linke, Džonatan Barouz, Kristina Kono (dugododšnja pedagoškinja trupe Pine Bauš), Vera Montero, Ko Mirobuši, Jumiko Jošioka, Vim Vandekejbus, Akram Han i dr. 
Takođe se specijalizovao u oblasti solističke plesne forme inspirisane nemačkim tanc-teatrom i japanskim plesom buto, a među nominacijama za uspešna ostvarenja pažnje vredan je bio predlog za godišnju koreografsku nagradu "Dimitrije Parlić" u Narodnom pozorištu u Beogradu za autorski projekat "Solo za tri vizije – vizije Petra Handkea, Samjuela Beketa i Virdžinije Vulf", 2010. Profesionalni izvođački, pedagoški i koreografski angažmani vodili su Miloša Sofrenovića do pozorišnih scena Beograda i drugih gradova u Srbiji, zatim u Jermeniji, Nemačkoj, Makedoniji, Belgiji, Hrvatskoj, SAD-u, Austriji, Holandiji, Švedskoj, Mađarskoj, Švajcarskoj, Velikoj Britaniji, Islandu, Turskoj, Singapuru. 
 
Celokupan program NOMUS-a možete pronaći OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič