Kreativna radionica "Oslušni umetnost" u subotu u GMS

Kreativna radionica za decu "Oslušni umetnost" održaće se u subotu, 9. decembra u Galeriji Matice srpske.
Kreativna radionica "Oslušni umetnost" u subotu u GMS
Foto: 021.rs
Povodom gostujuće izložbe "Prostor, Oblik, Dodir", specijalizovane izložbe za slepe i slabovide, u Galeriji Matice srpske se tokom decembra realizuju kreativne radionice za decu pod nazivom "Oseti umetnost svim svojim čulima". Na kreativan i deci razumljiv način biće predstavljena izložba i njena osnovna ideja da se umetnost približi slepim i slabovidim osobama. 
 
Da li slika može da se čuje? To će biti pitanje koje će biti postavljeno mališanima na radionici. Posmatrajući reprodukcije slika različitih pejzaža, gradova, događaja pokušaće da povežu sliku sa zvukom. Posebno će biti zanimljivo da otkriju na koji način se mogu "oslušnuti" apstraktne slike koje ne prikazuju nikakav događaj, kao i da li određena boja može imati svoj zvuk. Deca će potom slušati i komentarisati različite muzičke kompozicije, a u kreativnom delu će svako od njih odabrati kompoziciju koja mu se najviše dopada i na osnovu nje naslikati neki stvaran ili izmišljen događaj na koji ih muzika podseća.  
 
Radionica će početi u 11 časova, a namenjena je deci uzrasta od pet do 10 godina.
 
Cena ulaznice je 150 dinara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič