Najčudniji, a najukusniji spojevi hrane

Jagode i paradajz u salati ili bobice na junećem odresku samo su neke od čudnih kombinacija koje imaju odličan ukus.

1. Borovnice i odrezak

Slatko-kisele bobice na junećem odresku su specijalitet u Firenci. Od borovnica i balzamiko sirćeta se priprema gust umak koji se preliiva preko mesa.

2. Jagode i paradajz

Možda vam na prvu zvuči čudno, ali slatke jagode su odličan par kiselom paradajzu u salatama, supama ili na brusketama.

3. Maslinovo ulje i sladoled

Da li ste znali da je maslinovo ulje popularan ukus sladoleda u Italiji? Ne morate ići tako daleko da biste uživali u ovoj kombinaciji, umesto toga sladoled od vanile poprskajte s malo ovog ulja.

4. Piletina i koka kola

Pripremanje piletine u koka koli daje ovom mesu dodatnu slasnost i lepljivost, koja će očarati sva čula. Isprobajte.

5. Avokado i čokolada

Prvo smo pomislili fuj, ali onda smo se setili da je avokado pun zdravih masnoća i predstavlja fin i kremasti temelj za čokoladni mus, smuti ili mešavinu za mafine.

6. Tamna čokolada i parmezan

Pre nego što prevrnete očima, prisetite se da parmezan i čokolada dele jak, orašast i pomalo gorkast ukus, i da se dobro slažu. Rastopite ih između dve kriške hleba, i napravite sendvič o kojem će svi pričati.

7. Pomorandže i masline

Sladak i citrusni ukus pomorandže super se sljubljuje sa slano-kiselim maslinama. Ovu kombinaciju možete iskoristiti u pripremi poslastica – npr. za pečenje kolača od pomorandži i maslina, ili kao dodatak slanim jelima na bazi peradi.

8. Jogurt i jaja

Jogurt i jaja su klasične namirnice za doručak, ali ih retko ko sljubljuje zajedno. Odvažite se i pokušajte da kombinujete poširano jaje s kremom od čvrstog jogurta.

9. Mango i čili prah

Mango je slatko, egzotično voće koje se uz malo čili praha pretvara u uzbudljiv dodatak za marinade, salse i koktele.

10. Slanina i puter od kikirikija

Iznenadite svoja nepca sendvičem od slanine, putera od kikirikija i malo banane.

Autor: 021

Teme

ukusi
  • Yozla

    26.04.2016 16:59
    Sendvič mog drugara iz osnovne škole:
    Hleb + Pašteta (Neoplanta) + Džem domaći (babin). Godina dešavanja je 1983/4.

  • O

    25.04.2016 23:16
    Možda neko i obraduje svoje nepce, ali šta na sve to kaže želudac?
  • Brus Vilis

    25.04.2016 21:58
    Špek i maslac od kikirikija?
    Ili prevedeno s hrvatskog na srpski: Slanina i puter od kikirikija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Zašto su kutije za picu četvrtaste a ne okrugle?

Posude za isporuku sveže pečene pice postoje najmanje od 19. veka, kada su napuljski pekari stavljali svoje proizvode u višeslojne metalne stvari poznate kao stufe, a zatim ih slali uličnim prodavcima