Napravite pirinač kao profesionalni kuvar

Kuvani pirinač jedan je od najčešćih priloga na domaćoj trpezi.

Kuvani pirinač jedan je od najčešćih priloga na domaćoj trpezi.

Ipak, ponekad deluje kao da je potrebna posebna formula da bismo ga skuvali baš kao u restoranu. Vrsni kuvari ističu da je tajna zapravo u proporciji vode i pirinča, a koja bi trebalo da bude 1:1.

 

To bi značilo, jedna šolja vode i jedna šolja pirinča. Zatim dodajte par kapi limunovog soka, posolite, poklopite i kuvajte tačno 20 minuta na nižoj temperaturi. Dobićete savršen pirinač.

  • Seka Persa

    08.05.2016 17:19
    Basmati pirinač- 2 :1 hladna voda/pirinač na najmanjoj mogućoj temperaturi poklopljeno dok se voda ne absorbuje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.