Danci napravili pivo u prahu

Danska pivara "To ul" (Dva piva) predstavila je svoj novi proizvod - pivo u prahu, koje je, kako tvrdi, uvek spremno za konzumiranje na bilo kom mestu, čim mu se doda voda.

Osnivači ove pivare Tobajas Emil Jensen i Tore Ginter kažu da se procesom zamrzavanja i isušivanja vrši odvajanje suve materije piva na način koji ne menja ukus. Za vreme tog procesa, voda i alkohol potpuno isparavaju iz piva, a u prahu ostaju šećeri, proteini, komponente koje ukusu daju gorčinu i aromatični elementi. 

Karakterističan ukus piva vraća se čim se prah polije vodom, ali da bi se postigao pun efekat tradicionalnog pića, neophodno mu je dodati i alkohol.

Kompanija "To ul" navodi da je pivo u prahu napravljeno da bi ovo piće moglo da se konzumira na mestima gde je teško dostupno, poput izleta u prirodu ili avionskih letova.

Ipak, buduća verzija koja će imati i alkohol mogla bi da bude blokirana u mnogim zemljama, koje ne dozvoljavaju prodaju alkohola u prahu.

Pivara "To ul" osnovana je 2010. godine i već je postala poznata po proizvodnji neobičnih vrsta piva - sa aromom kafe ili raznog vrsta tropskog voća. Proizvodi ove pivare, karakteristični i po upadljivoj ambalaži, danas se prodaju u preko 40 zemalja. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Zašto su kutije za picu četvrtaste a ne okrugle?

Posude za isporuku sveže pečene pice postoje najmanje od 19. veka, kada su napuljski pekari stavljali svoje proizvode u višeslojne metalne stvari poznate kao stufe, a zatim ih slali uličnim prodavcima