Kafa koja u šoljici sadrži dvostruko više kofeina od preporučene dnevne doze

Crna kafa "Insomnia" proglašena je za najjaču kafu na svetu.
Po međunarodnim propisima za hranu preporučeni dnevni unos kofeina je 300 miligrama. Crna kafa "Insomnia" u jednoj šoljici sadrži čak 702 miligrama kofeina. Poređenja radi, u šolji klasične kafe ima 160 miligrama.
 
Ova najjača kafa ima aromu oraha i šećera i neverovatno je jaka. Oni koji su je pili kažu da je jedna šolja dovoljna za celi dan, kao i da je ova kafa bolja od bilo kakvog energetskog pića.
 
Rađanje najjače kafe na svetu započeto je prošle godine od strane zaljubljenika u kafu Šona Kristafora.
 
Trenutno je ova ekstremno jaka kafa dostupna u nekim kafićima u Kejptaunu u Južnoj Africi kao i na "Amazonu", internet prodavnici, gde je zainteresovani mogu naručiti.
 
Cena se kreće od oko 20 dolara za 450 grama obične mlevene kafe, dok pakovanje Nespresso "Insomnia" kafe sa 10 paketića košta 15 dolara.
  • Steva-NS

    09.04.2017 13:52
    60 % ječma ,plus ostalih "neškodljivih i jestivih" sastojaka,i tako do "lidera crne kafe" na srbskom tržištu . Za ponos i diku službi kontrole kvaliteta robe široke potrošnje !
  • E NIJE TO VEST

    09.04.2017 00:28
    NASA BOGAMI
    IMA 60 POSTO JECMA

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.