Nađeno vino staro dva veka u podrumu muzeja

Vino staro skoro koliko i Sjedinjene Američke Države, pronađeno je prilikom restauracije muzeja Liberti hol iz Nju Džersija.
Muzej je saopštio da su pronađene tri skoro pune kutije vina sa Madeire, datiranih 1796, kao i 42 staklene krigle iz 1820-ih.
 
Nije objavljena novčana vrednost pronađenog vina. Prema istorijskim izvorima, 13 američkih kolonija uvozilo je oko 95 odsto vina proizvedenog na portugalskom arhipelagu Madeira.
 
Direktor muzeja Bil Šroh rekao je da je vino sa Madeire bilo najbolje za transport tokom 18. veka jer se gotovo nikad ne kvari, čak ni vekovima ako se čuva kako treba. Predsednik muzeja Džon Kin je rekao da je probao vino i uporedio ga sa slatkim šerijem.
 
Muzej, prvobitno podignut 1760, bio je sagradjen kao vikendica za advokata Vilijema Livingstona. On je bio učesnik Prvog i Drugog kontinentalnog kongresa, postao je prvi izabrani guverner Nju Džersija i bio potpisnik Ustava SAD. Zgrada je od 1811. u vlasništvu porodice Kin.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Đelato ili sladoled: U čemu je razlika?

Iako na prvi pogled deluju isto, đelato i sladoled se značajno razlikuju — ne samo po ukusu, već i po sastavu, temperaturi, količini vazduha i načinu pripreme.

Šta nikad ne bi trebalo raditi s limunom

Limun je jedna od najkorišćenijih namirnica u kuhinji - dodajemo ga u vodu, prelive, kolače, ribu, čaj... Međutim, koliko god bio zdrav i svestran, postoje stvari koje jednostavno ne bi trebalo raditi