Egipatska nominacija ističe dugu istoriju jela koje je nastalo kombinovanjem sastojaka iz različitih regiona - sočiva iz regije Plodni polumesec u jugozapadnoj Aziji, zatim pirinča iz istočne Azije, kao i paradajza i ljutih papričica iz Amerike, preneo je Rojters.
Varijacije ovog recepta postoje širom zemlje - od Kaira do Aleksandrije i Gornjeg Egipta, a jelo se danas priprema i sa dodacima poput kuvanih jaja.
Košari je postao popularan tokom 20. veka zahvaljujući restoranima i uličnim kolima, a odsustvo životinjskih proizvoda učinilo ga je omiljenim među koptskim hrišćanima koji poste, kao i među mladim Egipćanima koji prelaze na vegetarijansku ishranu.
Unesko je, takođe, priznao i italijansku kuhinju kao nematerijalno kulturno nasleđe, a industrijske grupe veruju da će to formalno priznanje popularne kuhinje podstaći turizam.
Sednica o nematerijalnom kulturnom nasleđu (NKN) održava se u indijskoj prestonici Nju Delhiju, a na Listu kulturnog nasleđa dodati su i hinduistički festival Divali i njegove tradicije, kao i islandska kultura kupanja u bazenima.
OGLASI RADNO MESTO! Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.
Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.
Komentari 0
Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar