Kako se zovu bele "niti" u banani?

Banana je banana, kora je kora, ali kako se zovu one bele dugačke niti koje nam se lepe za prste dok ljuštimo bananu, i čemu uopšte služe?
Kako se zovu bele "niti" u banani?
Foto: Pixabay
Floem je beličasto složeno tkivo koje služi da distribuira hranljive materije, kao i vodu, kroz ceo plod i da banani omogući da raste i postane ukusna, zdrava i jestiva namirnica.
 
Dakle, da nije tih niti, koje nam smetaju kada ljuštimo bananu, ne bi bilo ni banane.
 
Takođe, nemojte ih bacati - sledeći put kada budete ljuštili bananu pojedite i to jer se radi o hranljivim vlaknima, koja su neutralnog ukusa, tako da neće uticati na vaše uživanje u slatkoj banani.
  • Pirke

    28.01.2018 11:52
    Neutralnog ukusa?
    Pre bih rekao oporog koji i te kako smeta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Zašto su kutije za picu četvrtaste a ne okrugle?

Posude za isporuku sveže pečene pice postoje najmanje od 19. veka, kada su napuljski pekari stavljali svoje proizvode u višeslojne metalne stvari poznate kao stufe, a zatim ih slali uličnim prodavcima