Gazirana pića možda bez "šištanja" zbog nestašice ugljen-dioksida

Britanska trgovinska grupa saopštila je da bi usled nestašice ugljen-dioksida u severnoj Evropi moglo da dođe do nedostatka pene ili "šištanja" u bezalkoholnim gaziranim pićima.
Gazirana pića možda bez "šištanja" zbog nestašice ugljen-dioksida
Foto: Pixabay
Generalni direktor Britanskog udruženja za bezalkoholna pića Gevin Partington, rekao je da je nestašica rezultat zatvaranja nekoliko proizvodnih lokacija iz različitih razloga, uključujući sezonsko održavanje. Veruje se da je situacija ove godine gora jer se redovno održavanje podudarilo sa tehničkim problemima u hemijskim postrojenjima u kojima se proizvodi ugljen-dioksid. Nestašica se podudarila i sa održavanjem Svetskog prvenstva u fudbalu u Rusiji, kada je obično pojačana potražnja za pivom i bezalkoholnim pićima.
 
Partington je rekao da britanski proizvođači preduzimaju korake radi snabdevanja potrošača, uključujući traganje za "alternativnim izvorima".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Zašto su kutije za picu četvrtaste a ne okrugle?

Posude za isporuku sveže pečene pice postoje najmanje od 19. veka, kada su napuljski pekari stavljali svoje proizvode u višeslojne metalne stvari poznate kao stufe, a zatim ih slali uličnim prodavcima