Cirih najskuplji grad

Cirih je prvi put nakon 20 godina zamenio Tokio na prvom mestu liste najskupljih gradova za život, pokazuju podaci istraživačke službe britanske publikacije Ekonomist.
Cirih je prvi put nakon 20 godina zamenio Tokio na prvom mestu liste najskupljih gradova za život, pokazuju podaci istraživačke službe britanske publikacije Ekonomist.

Jačanje švajcarskog franka dovelo je i do toga da Ženeva bude na trećem mestu te liste koje deli sa japanskom aglomeracijom Osaka Kobe.

Na listi najskupljih gradova potom slede Oslo, Pariz, Sidnej, Melburn, Singapur i Frankfurt.

Istraživanje EIU sprovodi se dva puta godišnje i obuhvata upoređivanje cena 400 proizvoda i usluga u 130 gradova sveta, uključujući cene hrane i pića, odeće, transporta, stanarine i režija, troškova školovanja i rekreacije.

Najskuplji grad u Severnoj Americi je kanadski Vankuver koji je na 37. mestu, dok je najskuplji grad u SAD Los Anđeles koji je na 42. mestu, pokazalo je to istraživanje.

  • Marko NS

    19.02.2012 15:02
    "Cirih, Oslo, Pariz, Sidnej, Melburn, Singapur i Frankfurt"
    Svi ovi gradovi su zajedno "mlaka voda" za Moskvu! Ko je iole malo proputovao svet, znace o cemu govorim...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja