Zašto treba jesti pečurke svakodnevno

Pečurke su jedna od najhranljivijih namirnica, a prevencija su od mnogih bolesti, pa čak i malignih.

Ovo su razlozi zbog čega bi još trebalo da konzumirate pečurke:

1. Pečurke su bogate hranljivim materijama i dokazano je da se njihovim konzumiranjem smanjuje rizik od srčanih oboljenja.

2. Naučnici su pokazali da dnevna potrošnja pečuraka može da smanji rizik od Alchajmerove bolesti za čak 70 %.

3. Pečurke su bogate dijetalnim vlaknima koji imaju veoma važnu ulogu kada je u pitanju zdravlje srca. Ako imate probleme sa srcem, češće uvrstite pečurke u svoj jelovnik.

4. One su odlične za jačanje imuniteta, a takođe pomažu i pri regulisanju slobodnih radikala koji oštećuju jetru.

5. Ako jedete pečurke svaki dan, rizik od raka će biti smanjen na 64%. Efekti će biti još veći ako konzumirate pečurke u kombinaciji sa šoljom zelenog čaja.

  • Pera

    20.07.2016 20:04
    Neke pecurske iz prirode su veoma korisne i zdrave. Skoro sve, da ne kazem 100% komercijalno proizvedenih pecuraka imaju tragove a cesto i nedozvoljene kolicine insekticida kojima se tretira supstrat i sama pecurka. Kada tome dodate nepostovanje karence da bi pecurke izasle u idealnom stanju na trziste, pecurke su daleko od zdrave hrane.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Naučnici uspešno uklonili HIV iz ćelija

Tim naučnika Univerziteta u Amsterdamu predstavio je rane nalaze uspešnog uklanjanja HIV virusa iz zaraženih ćelija koristeći tehniku genetičkog inženjeringa CRISPR.

Muškarac u SAD umro od kuge

Jedna osoba iz Novog Meksika je preminula od kuge, što je prvi slučaj smrti od ove bolesti u toj američkoj saveznoj državi od 2020. godine, prenosi danas Radio slobodna Evropa (RSE).