VIDEO: Leči ljude ližući im oko

U selu Crnjevo, 40-ak kilometara od Zavidovića, bolesni ljudi dolaze kod jedne starice koja ima jedinstvenu metodu lečenja u svetu.
Hava Čelebić, ili kako je zovu "nana Hava", decenijama pomaže bolesnicima koje put nanese na njen prag, i to ližući im oči, piše RTL. 
 
Ovu neobičnu metodu je, kaže, naučila davno: "Ja sam ovo naučila od jedne žene koja se isto zove Hava. Niko me nažalost neće naslediti, mojoj deci se gadi da stave jezik na nečije oko." 
 
Osamdesetogodišnja starica jezikom iz očiju vadi komadiće olova, gvožđa, uglja, piljevine, stakla i sl. Tretman traje kratko i košta oko 10 evra, a oni koji su nezaposleni ili nemaju, ne moraju da plate. 
 
Hava ispere usta alkoholom, a potom jezikom liže oko, odnosno traži strano telo. Izlečila je navodno više od 5.000 ljudi, a dolazili su iz raznih zemalja, od Amerike do Rusije. 
 
"Bilo je puno onih kojima moderna medicina nije mogla da pomogne. Dođu iz bolnice kod mene s natečenim okom, ja im očistim i izvadim trun", kaže Hava. 
 
  • Bugi Vugi

    23.01.2017 20:21
    Izgleda da je "oculolinctus" tj. lizanje ociju veoma popularno medju mladima i Jspznu, izguglajte...
  • Matyas

    23.01.2017 18:43
    Balijanderska posla, lizanje očiju i hodžini zapisi.... odvratno
  • Tja

    23.01.2017 16:29
    @Hemoroidi

    Oplakah :`D Pazi samo da ne dobijes urokljivi rektum.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Naučnici uspešno uklonili HIV iz ćelija

Tim naučnika Univerziteta u Amsterdamu predstavio je rane nalaze uspešnog uklanjanja HIV virusa iz zaraženih ćelija koristeći tehniku genetičkog inženjeringa CRISPR.

Muškarac u SAD umro od kuge

Jedna osoba iz Novog Meksika je preminula od kuge, što je prvi slučaj smrti od ove bolesti u toj američkoj saveznoj državi od 2020. godine, prenosi danas Radio slobodna Evropa (RSE).