Moguće smršati 100 kila za godinu i po

Dvadesetpetogodišnja Harriet Jenkins iz Southamptona u Velikoj Britaniji za 18 meseci smršala skoro sto kilograma.

Dvadesetpetogodišnja Harriet Jenkins iz Southamptona u Velikoj Britaniji za 18 meseci smršala skoro sto kilograma.

Harriet Jenkins je donedavno imala blizu 170 kilograma i teško se nosila sa svojom debiljnom. Bila je nezaposlena, ljudi su joj se smejali i zbijali šale na njen račun, zbog čega je bila jako depresivna. Za samo 18 meseci, uz zdravu ishranu i vežbe, Britanka je uspeela da smrša na 73 kilograma.

"Moj život je sada potpuno drugačiji. Postigla sam neke stvari za koje nikada nisam ni sanjala da ću uspeti. Zaposlila sam se i radim kao učiteljica, što je oduvek bila moja najveća želja", ispričala je 25-godišnjakinja, dodavši da je sada mnogo samopouzdanija i srećnija.

Kada se njen otac razboleo ona je pronalazila utehu u hrani pa je već sa 18 godina imala 115 kilograma. Upravo zbog debljine imala je problema na fakultetu. Nije imala prijatelja i sve više se povlačila u sebe… Kasnije nije mogla da pronađe ni posao, pa je postajala sve depresivnija.

Prijatelj joj je predložio da se pridruži grupi Slimming World i da počne sa programom zdrave prehrane. Tako je Jenkins iz svog jelovnika izbacila brzu hranu i slatkiše, a umesto toga konzumirala je domaća kuvana jela, ribu, voće i povrće. Već tokom prve sedmice izgubila je tri kilograma, a kasnije, uz redovnu vežbu, kilogrami su se sami topili. Organizacija Slimming World ju je ove godine proglasila najvitkijom ženom, prenio je Daily Mail.

  • Mix

    25.11.2010 14:29
    Imao sam slican problem sa kilogramima.Promena vrste namirnica koje unosite u organizam i kretanje su od presudnog znacaja za zdravo gubljenje kilograma.
  • Boba

    23.11.2010 11:37
    Svaka čast!To je dokaz da-kad ima volje ima i načina! Rezultat je neverovatan! Ishrana je ključ zdravlja i dobrog izgleda.
  • anderson cooper

    22.11.2010 19:57
    Hocu i ja!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.