Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Vrbas: Konkurs za najbolji dečji rad na temu "Voda je blago"

Javno komunalno preduzeće "Komunalac Vrbas" povodom Svetskog dana voda, 22. marta, raspisalo je drugi po redu likovno-literarni konkurs za najbolje dečije likovne i literarne radove na temu "Voda je blago" pod pokroviteljstvom Opštine Vrbas, a u saradnji sa Gradskom bibliotekom "Danilo Kiš".

Apatin: Rečica Plazović kod Riđice i dalje zagađena

Prošlo je više od mesec dana otkako je patrola Pogranične policije u blizini somborskog sela Riđica, koje na nekoliko mesta preseca rečicu Plazović, otkrila zagađenje vode u delu toka duž granice sa Mađarskom u dužini od oko jednog kilometra prema ovom selu.

Zemljotres pogodio Albaniju, osetio se do Bara

Zemljotres jačine četiri stepena po Rihteru registrovan je danas na području albanskog grada Medova, a osetili su ga i stanovnici crnogorskog primorja od granice sa Albanijom do Bara, saopšteno je iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju u Podgorici.

VIDEO: Kako nestaje led sa Severnog pola?

Da je globalno zagrevanje stvarno i da veoma utiče na klimu i vremenske prilike najbolje ilustruje Nasina animacija topljenja arktičkog leda u poslednjih tridesetak godina.

Crkva Svetog groba ostaje zatvorena u znak protesta zbog oporezivanja

Lideri dve najveće hrišćanske denominacije u Jerusalimu najavili su da danas da će Crkva Svetog groba, podignuta na mestu gde je Isus razapet, sahranjen i vaskrsao ostati zatvorena do daljnjeg u znak protesta zbog pokušaja Izraela da oporezuje crkvenu imovinu u Svetom gradu.

Otežan saobraćaj u celoj Srbiji

Sneg umerenog inteziteta povremeno pada u većini krajeva Srbije i uslovljava otežano odvijanje saobraćaja, saopštio je večeras Auto-moto savez Srbije.

Bez osnova hapšeni zbog korupcije, a sada traže milionska obeštećenja

Većina od 12 bivših i tadašnjih gradskih funkcionera, službenika i biznismena iz Niša, na čelu sa bivšim gradonačelnikom Milošem Simonovićem, koji su uglavnom dovođeni u vezu sa DS i G17 plus, a koji su od marta do maja 2014. godine uhapšeni zbog sumnje u korupciju, uz popriličnu medijsku pompu, najavili su ili su već pokrenuli postupke za naknadu štete u iznosu od više desetina miliona dinara.

Slepima prave problem u bankama, osobe s invaliditetom posećuju samo kad su izbori

Osobe sa invaliditetom i žene su među najviše diskriminisanima u Srbiji, pogotovo prilikom zapošljavanja, a slepe osobe, kojih je 12.000, nailaze i na probleme u bankama i poštama čak i kad žele da podignu svoje plate i penzije, rečeno je danas u Beogradu na tribini "Diskriminaciji kao način života" u organizaciji portala Peščanik.

Samo u Vojvodini ima najmanje 500 migranata van prihvatnih centara

Direktor Centra za zaštitu i pružanje pomoći tražiocima azila Radoš Đurović izjavio je danas da se, prema podacima te organizacije, van prihvatnih centara samo u Vojvodini nalazi najmanje 500 migranata i da ih ne primaju u centre kod kojih se nalaze, pogotovo u Šidu, Principovcima, Somboru, Subotici i Kikindi.