Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Koliko će Trampova odluka o taksama na čelik uticati na Srbiju?

Izvoz čelika iz Srbije nije direktno pogođen noćašnjom odlukom američkog predsednika Donalda Trampa da potpiše okvirni sporazum o uvođenju tarife od 25 odsto na uvoz čelika i od 10 odsto na uvoz aluminijuma, koji bi trebalo da stupi na snagu za 15 dana, ali bi moglo biti indirektnih.

Poginuo spasavajući psa

Muškarac u severoistočnoj Nemačkoj poginuo je pokušavajući da spase svog psa koji je pao u jezero nakon pucanja tankog leda, saopštila je policija.

Promena imena i prezimena i dalje nemoguća misija

Iako smo postali vlasnici čipovanih ličnih dokumenata i dobro upućeni u to šta se sve može uraditi onlajn, preko portala eUprava, promena imena ili prezimena za mnoge predstavlja skupu i komplikovanu rabotu, a mnogima je i nemoguća misija.

Marin Le Pen reizabrana za vodi Nacionalni front

Marin Le Pen danas je ponovo izabrana da vodi francusku ekstremno desničarsku stranku Nacionalni front, dok je njenom ocu i osnivaču stranke Žan-Mari Le Penu oduzeto poslednje zvanje u stranci, titula počasnog predsednika na kongresu u Lilu na severu Francuske.

Razotkrivene superoluje na Jupiteru

Najveća planeta Sunčevog sistema, duboko ispod vidljive površine, krije složeni sastav superoluja koje su naučnici tek nedavno uspeli da fotografišu.

Ružić: Reforma javne uprave uzela pun zamah

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić izjavio je, povodom predstojećeg predstavljanja Izveštaja SIGME o napretku reforme javne uprave u zemlji, da je u poslednjih nekoliko godina ova reforma uzela pun zamah.

"Nema pobednika u trgovinskom ratu s SAD"

Kina neće pokrenuti trgovinski rat sa Sjedinjenim Američkim Državama, ali će braniti svoje nacionalne interese pri suočavanju sa rastućim američkim protekcionizmom, izjavio je kineski ministar trgovine Džong Šan.

Vođa Trampove kampanje savetuje Marin le Pen kako da pobedi

Ektremno desničarska partija Francuske Nacionalni front najavila je obraćanje bivšeg glavnog stratega Bele kuće Stiva Benona u kongresu partije u gradu Lilu, gde pristalicama te partije šalje poruku da je pobeda moguća i kako do nje doći, prenosi evropski portal "Politiko".