Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

U Britaniji uhapšeni neonacisti

Britanska policija uhapsila četvoricu muškaraca pod sumnjom da pripadaju zabranjenoj desničarskoj grupi i da su planirali terorističke napade.

Lego otpušta 1.400 zaposlenih

Nakon zabeleženog pada prodaje u SAD i Evropi, danski proizvođač igračaka Lego najavio je otpuštanje osam odsto zaposlenih na globalnom nivou.

Bugarska legalizovala uzgoj marihuane

U Bugarskoj je kanabis legalno zasejan na više od hiljadu hektara zemljišta, a poljoprivrednici mogu da ga proizvode uz dozvolu nadležnog ministarstva, kažu u bugarskom Ministarstvu poljoprivrede.

Istraživanje: Srbija ima brzu 4G mrežu

Srbija je u samom vrhu zemalja po brzinama 4G/LTE mreže uz susede iz Mađarske, Bugarske i Hrvatske, prema izveštaju kompanije Open Signal koja se bavi monitoringom performansi mobilnih mreža.

Zakintos: Mladići iz Srbije koji su u pritvoru idu u školu

Trojica državljana Srbije koji su osumnjičeni za učešće u prebijanju američkog turiste Bakari Hendersona na ostrvu Zakintos početkom jula, a koji su u pritvoru zatvora za maloletnike u Avlini, tokom pritvorskih dana idu u školu, a zaposleni se prema njima odnose korektno.

Radnici "Zorka opreme" ne mogu do 27 plata

Nekada radna organizacija za ponos, "Zorka oprema" iz Šapca, koja je izgradila fabriku keramičkih pločica, održavala "Mineralna đubriva" i većinu drugih "Zorkinih fabrika", u maju 2001. godine otišla je u stečaj.

Uragan Irma sve jači

Uragan Irma, koji se kreće ka Karibima i južnoj obali SAD prerastao je u četvrtu kategoriju, a ostrva koja su na njegovom putu spremaju se za dolazak te opasne oluje.

Ružić: Srbija 39. u svetu u e-upravi

Od 193 rangirane zemlje na skali Ujedinjenih nacija, Srbija je na 39. mestu kada je reč o elektronskoj upravi, a prva je u regionu sa Crnom Gorom u e-participaciji, izjavio je ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić.