Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Napadi kiselinom sve učestaliji

Četiri američke studentkinje, žrtve napada kiselinom u Marselju, puštene su iz bolnice i očekuje se da će se potpuno oporaviti.

Srbija ulazi u Savet guvernera Agencije za atomsku energiju

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, kao šefica delegacije Srbije učestvuje na godišnjem zasedanju Generalne konferencije Međunarodne agencije za atomsku energiju (MAAE) u Beču, tokom kojeg Srbija prvi put ulazi u Savet guvernera ove međunarodne oganizacije za period od 2017. do 2019. godine.

UN: Raste broj gladnih u svetu

U najnovijem izveštaju Ujedinjenih nacija navodi se da raste broj gladnih u svetu i da je trenutno bez hrane 815 miliona ljudi, što je 11 odsto svetske populacije.

Protest sindikata 28. septembra

Više sindikata zaposlenih u javnim delatnostima, najviše u prosveti, najavilo je da će u četvrtak, 28. septembra, protestovati ispred Vlade Srbije zbog očekivanog usvajanja izmena Zаkonа o plаtаmа u jаvnom sektoru, saopšteno je nakon koordinacionog sastanka sindikata javnih službi.

Palma: Po 50 evra za studente

Lider JS Dragan Marković Palma izdvojio je, kako kaže, pola svoje plate kako bi šestoro studenata Fakulteta pedagoških nauka dobilo po 50 evra pomoći.

Pritvor napadaču na novinarke Pinka

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana za D.V. (45), koji se tereti za napad na novinarke televizije Pink tokom protesta Dveri u subotu.

MMF spreman da podrži "razumno povećanje" plata prosvetarima

Ministar prosvete Mladen Šarčević razgovarao je danas sa šefom Misije Međunarodnog monetarnog fonda Džejmsom Rufom i predstavnicima tehničke Misije MMF-a koji su rekli da su spremni da podrže razumno povećanja plata prosvetara ukoliko se reformski procesi nastave.