Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Vulin napustio komemoraciju zbog prisustva kosovske delegacije

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, nakon što je položio venac na centralnom spomeniku u koncentracionom logoru Mauthauzen, napustio je komemoraciju u znak protesta zbog prisustva delegacije Kosova na skupu i uložio zvaničan protest.

Mladi i do 30. na grbači roditelja, napuštaju dom tek kad moraju

Mladi u Evropskoj uniji u proseku napuštaju roditeljski dom u 26. godini, ali su razlike od zemlje do zemlje veoma velike – dom najpre odlete mladi Šveđani s nepunih dvadeset godina, a s roditeljima najduže ostaju mladi Hrvati koji se u proseku osamostaljuju tek u 31. godini, objavila je Evropska statistička služba.

Srbiji će trebati još pilota

Ministar odbrane Srbije Zoran Đorđević izjavio je da će u narednih 10 do 15 godina biti neophodna dopuna broja pilota koji će leteti na projektovanom broju aviona tipa "mig 29".

Janković: Briselu demokratija i pravda u Srbiji nisu prioriteti

Bivši ombudsman i predsednički kandidat Saša Janković izjavio je da će vrlo brzo formirati politički pokret i da će sarađivati sa svakim ko iskreno deli civilizacijske i demokratske vrednosti koje su u Srbiji ugrožene, kao i sa onima koji ne sarađuju sa sadašnjom vlašću.

Autobus pun đaka sleteo sa puta, 35 mrtvih

Do autobuske nesreće u Tanzaniji, u kojoj je poginulo 32 učenika osnovne škole, dva profesora i vozač, došlo je najverovatnije zbog prekoračenja brzine u toku vožnje, saopštila je policija.