Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

"Hrvatska neće graditi ni zidove, ni ogradu"

Hrvatska neće graditi ni zidove, niti ogradu prema Srbiji, a prema izbeglicama će se ponašati ljudski, poručila je danas šefica hrvatske diplomatije Vesna Pusić iz prihvatnog centra u Opatovcu.

FOTO: Hiljade ptica na jednom mestu kod Bečeja

Bečejsko Udruženje građana Ekološka mreža "Panonika" u saradnji sa Turističkom organizacijom opštine Bečej i Društvom ljubitelja prirode "Falko" iz Temerina, organizovalo je Evropski vikend posmatranja ptica.

Malinović: Ćutanje tužilaštva o helikopteru navodi na sumnju

Bivši zamenik komandanta Ratnog vazduhoplovstva i PVO, brigadni general u penziji Sreto Malinović izjavio je da mu se čini da je sedam meseci suviše dug period da se Tužilaštvo oglasi povodom pada vojnog helikoptera u kojem je poginulo sedam ljudi i dodao da to navodi na sumnju u nezavisnost rada Tužilaštva.

Šabić traži postupak protiv Infostana i Đeneralija

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić podneo je Prekršajnom sudu u Beogradu zahteve za pokretanje prekršajnog postupka protiv Javnog komunalnog preduzeća Infostan i protiv Đenerali osiguranja Srbija, kao i protiv odgovornih lica, direktora oba preduzeća.

Stefanović: Pajtića nisu prisluškivali, ali Vučića jesu

Skupštinski Odbor za odbranu i unutrašnje poslove usvojio je danas izveštaj o radu MUP od jula do septembra ove godine, a troipočasovnu sednicu tog tela obeležila je rasprava o aferi prisluškivanja lidera DS i predsednika Vlade Vojvodine Bojana Pajtića.

Akcionari Volmarta za dan izgubili 22 milijarde dolara

Akcije američkog trgovinskog lanca Volmarta (Wal-Mart) pretrpele su najveći pad vrednosti u poslednjih 27 godina, izgubivši za samo jedan dan 22 milijarde dolara na berzi, usled saopštenja kompanije o prognoziranom padu godišnjeg profita, izveštava njujorška agencija "Blumberg".