Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Peticija protiv bankarskog monopola

Udruženje bankarskih klijenata Efektiva najavilo je za danas prikupljanje potpisa za peticiju protiv bankarskog monopola, kako bi predlog Zakona o konverziji kredita u švajcarskim francima u evre bio uvršten u dnevni red sednice Skupštine Srbije.

Počinje prodaja stanova "Beograda na vodi"

Prodaja stanova u dve stambene kule u okviru projekta Beograd na vodi počeće u subotu u Galeriji "Belgrade Waterfront", po principu registracije zainteresovanih za kupovinu, kada bi trebalo da bude poznata i cena kvadrata.

U hladnjači pronađen 31 migrant

U blizini grada Denkerka, na severu Francuske, danas je pronađen 31 migrant u kamionu hladnjači i svi su bili živi i zdravi, saopštile su regionalne vlasti.

Mekdonalds otvara 15.000 radnih mesta

Restorani američkog lanca brze hrane Mekdonalds u Kanadi planiraju da otvore u naredne dve godine 15.000 radnih mesta kako bi bila poboljšana usluga klijenata.

U Preševo dnevno stiže 4.000 izbeglica

U Centru za prihvat izbeglica rekli su da poslednjih dana redovno kod njih i u kamp u Miratovcu dnevno stiže od 4.000 do 5.000 izbeglica, koji dolaze iz pravca Makedonije.

Merkel: Bez Rusije nema rešenja

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da se izbeglička kriza i građanski rat u Siriji mogu zaustaviti jedino uz pomoć Rusije, koja je ove sedmice počela sa vazdušnim napadima na položaje ekstremista.

Dvoje mrtvih u napadu na zgradu policije u Sidneju

Napadač i jedan policajac su ubijeni u napadu na zgradu policije u Sidneju, a policija je nakon toga zatvorila ulice i upozorila građane da se ne približavaju sedištu policije, prenose lokalni mediji.