UN obustavile humanitarne aktivnosti u Siriji

Specijalni izaslanik generalnog sekretara UN za Siriju saopštio je da su UN obustavile planirane humanitarne aktivnosti u toj zemlji zbog najnovijeg talasa vojnih aktivnosti.

Specijalni izaslanik generalnog sekretara UN za Siriju saopštio je da su UN obustavile planirane humanitarne aktivnosti u toj zemlji zbog najnovijeg talasa vojnih aktivnosti.

Izaslanik Stafan de Mistura objavio je da je tim UN obavio sve pripreme da odmah sprovede humanitarne aktivnosti ako bude sporazuma o prekidu vatre.

Dogovor koji bi omogućio humanitarnu aktivnost UN bio je da se sunitskim pobunjenicima i njihovim porodicama obezbedi izlazak iz grada Zabadanija, na jugozapadu Sirije, u zamenu za siguran prolaz šiitskih civila iz sela Fua i Kfaria, na severu, koji su pod opsadom pobunjenika.

Fua i Kfaria su u pokrajini Idlib gde su ruski avioni izveli nekoliko napada u protekla dva dana.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.