Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Ugljanin: Usvojiti rezoluciju o Srebrenici

Predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća Sulejman Ugljanin izjavio je danas u Novom Pazaru da "Skupština Srbije treba da usvoji rezoluciju o genocidu u Srebrenici" u cilju uspostavljanja poverenja i saradnje između Srba i Bošnjaka.

Oko 40 migranata nestalo u moru blizu Libije

Strahuje se da se čak 40 migranata utopilo, pošto se gumeni čamac, kojim su pokušali da dođu do Evrope, prevrnuo blizu obala Libije, saopštio je UNHCR pozivajući se na izjave preživelih.

Jako nevreme pogodilo Hrvatsku

Širom Hrvatske je tokom popodneva, nakon višednevnog toplotnog talasa, pala kiša, koja je u pojedinim krajevima praćena grmljavinom, snažnim vetrom i gradom.

Priština neće oduzimati vozila srpskih tablica

Sporazum Beograda i Prištine o međusobnom priznavanju polisa osiguranja, koji sutra stupa na snagu, ne tiče se pitanja automobilskih tablica, objavila je danas kosovska Televizija Most pozivajući se na izvore iz Vlade Srbije.

Kombi kao sredstvo javnog prevoza?

Država treba da omogući rad kombi prevoznicima, da ih jasnim pravilima uvede u legalne tokove, da od njih naplaćuje poreze i doprinose, a da one koji se ogreše o zakon drakonski kažnjava.

Euleks poklonio 37 vozila kosovskoj policiji

Euleks je danas kosovskoj policiji poklonio 37 vozila sa isto toliko krovnih nosača, a donacije su uručene policiji na jugu, Regionalnoj upravi policije za sever i Jedinici za istragu ratnih zločina, saopšteno je iz Euleksa.

Dinar sutra slabiji

Dinar će sutra oslabiti 0,1 odsto i zvanični srednji kurs će biti 120,2948 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije.

Japanci kupuju poznati ekonomski list

Japanska medijska grupacija Nikei kupiće ekonomski list Fajnenšel tajms od britanske izdavačke kuće "Pirson" za 1,3 milijarde dolara, čime će biti spojene vodeća evropska i azijska kuća u oblasti finansijskih vesti, potvrdili su danas Nikei i "Pirson".

Visoki funkcioner osuđen zbog krađe novca iz EU fondova

Nekadašnja politička zvezda vladajućih čeških socijaldemokrata, poslanik i regionalni lider David Rat osuđen je danas u Pragu na 8,5 godina zatvora zbog korupcije i mahinacije sa javnim nabavkama i novcem iz evropskih fondova, kao i na zaplenu imovine u vrednosti od oko 800.000 evra.

Struja ubila radnika u Nišu

Ministarstvo rada, zapošljavanja, socijalnih i boračkih pitanja saopštilo je da je, prilikom radova na demontaži stare i montaži nove elektroopreme, u hali V Beneton Srbija doo u Nišu, danas oko devet sati smrtno stradao radnik M. B. (27).