Gde će letovati poslanici Skupštine?

Posle devet redovnih, 14 vanrednih i četiri posebne sednice, poslanici Skupštine Srbije u avgustu će najverovatnije pauzirati u radu.
Posle devet redovnih, 14 vanrednih i četiri posebne sednice, poslanici Skupštine Srbije u avgustu će najverovatnije pauzirati u radu.

Niko ne zna ni kada će odmor početi ni koliko će trajati. Ipak, svi imaju želje – kuda na odmor.

U Skupštini Srbije, poslanici su uprkos visokim temperaturama radili bez pauze. U 2015. godini usvojeno je 98 zakona i 10 odluka. Zato se letovanje za sada nije planiralo. Ipak, prema prvim najavama, najviše političara će odmor provesti u srpskim banjama.

"Uživam već u lepotama banja, ne tako popularnih, jer volim mir i tišinu, volim da idem u banju po zdravlje, tako da sam prošli vikend bila u banji Gornja Trepča", kaže predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković.

Predsednik poslaničkog kluba SNS-a u Skupštini Srbije Zoran Babić misli da je Vrnjačka Banja, u kojoj se rodio, možda najbolja destinacija. Kuba, Bahami, Sejšeli – to su destinacije, kažu srpski nosioci zakonodavne vlasti, na kojima ih nećete videti.

Da li zbog apela predsednika Vlade, ali i vlast i opozicija neće zaobići srpske turističke centre. Ipak, socijalisti se ne odriču mora.

"Podržavam tu inicijativu, ali meni je more kao i svima potrebno, nemam problem da kažem da ću jedan deo svog odmora, ukoliko budem u mogućnosti, provesti na moru, u Crnoj Gori", kaže Stefana Miladinović, poslanik SPS-a.

Njen partijski kolega Dejan Radenković kaže da je izborom svog bračnog partnera rešio sve svoje potencijalne probleme kada je reč o odmoru, jer poslednjih 15 godina letuje kod njenih roditelja u Crnoj Gori.

Ni opozicioni poslanici još nisu uplatili letovanje, ali imaju želje. Šef poslaničke grupe DS-a Borislav Stefanović razmišlja da ode u neku srpsku banju ili da na par dana ode na grčko more.

"Ako budem išao na more u Grčku, ići ću tamo gde i svi Srbi", kaže Stefanović.

"Svako od nas ima pravo na lični izbor gde će provesti neko vreme, ukoliko raspolaže nekim sredstvima da može to da obezbedi, tako da ne verujem da postoji građanin koji bi meni mogao da zameri zbog toga što sam proveo dva, tri ili pet dana na moru", kaže poslanik Nove stranke Vladimir Pavićević.

Aktuelni skupštinski saziv konstituisan je 16. aprila prošle godine. Od tada do danas najduža pauza bila je u avgustu prošle godine. Tada su se poslanici odmarali dve nedelje.

  • 23.07.2015 20:55
    Јадници
    "ukoliko raspolaže nekim sredstvima". Јадни посланици, ништа нису сачували. Па нека траже од оних 7000 које Вучић шаље у бање Србије. Они су са минималцем, а ето уштедели за летовање...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija