Ugljanin: Usvojiti rezoluciju o Srebrenici

Predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća Sulejman Ugljanin izjavio je danas u Novom Pazaru da "Skupština Srbije treba da usvoji rezoluciju o genocidu u Srebrenici" u cilju uspostavljanja poverenja i saradnje između Srba i Bošnjaka.
Predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća Sulejman Ugljanin izjavio je danas u Novom Pazaru da "Skupština Srbije treba da usvoji rezoluciju o genocidu u Srebrenici" u cilju uspostavljanja poverenja i saradnje između Srba i Bošnjaka.

On je na konferenciji za novinare rekao "da bi neusvajanje te rezolucije značilo da će oni koji i dalje uživaju zaštitu države i oružanih snaga Srbije, u Bošnjacima i dalje gledati strano telo koje treba ukloniti sa ovih prostora" i čekati novu priliku da "Bošnjake za sva vremena uklone iz Srbije".

Ugljanin je istakao da od usvajanja te rezolucije zavisi dalje učešće legitimnih bošnjačkih predstavnika u radu tih organa i jasan stav šta je to što će obezbediti Bošnjacima sigurnu budućnost u Srbiji.

"Bošnjaci u MUP-u Srbije, Vojsci i u drugim oružanim snagama gledaju preteću oružanu silu i opasnost po život. Takvo stanje je neodrživo", rekao je Ugljanin i dodao da je Bošnjačko nacionalno veće usvojilo tu Rezoluciju na posebnoj sednici 10. jula ove godine i uputilo narodnoj skupštini Srbije na razmatranje i usvajanje.

Prema njegovim rečima, usvajanje te rezolucije znači da se taj zločin nazove pravim imenom, da se osudi i njegovi počinioci kazne i da se na taj način skine teret i odgovornost sa onih u čije ime je taj zločin počinjen.

Ugljanin je pohvalio posetu tri clana Predsedništva BiH Srbiji, ocenivši da predstavlja veliki praktičan korak u uspostavljanju saradnje i vraćanju poverenja između dve zemlje i njihovih naroda.

  • 24.07.2015 05:40
    A mučenici iz Prebilovaca i okolnih jama-ko će o njima da napiše rezoluciju?zaboravljaš Srbijo,zaboravljaš zato i patiš.
  • N.SAD

    24.07.2015 03:26
    za posmatrača
    Veruje on u dobar položaj bez koga je ostao.Na žalost država ne radi svoj posao inače bi on bio odavno iza brave.On se vraća na retoriku iz 90-tih po kojoj je inače bio poznat.Da je Milošević bio onakav kakvim ga predstavljaju odavno bi on bio na margini političke scene ali na žalost Milošević je dozvoljavao ovakvima da šire versku mržnju i u svom narodu za to dobija političke poene.
  • Posmatrač

    23.07.2015 20:31
    Epizodni...
    ... i marginalni akter sandžačke versko-političke scene traži nešto u šta ni sam ne veruje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija