Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

FOTO: Potpuno izgoreo čardak u Futogu

Nešto posle 12 časova u ulici Zdravka Čelara u Futogu izgoreo je čardak, a brzom intervencijom vatrogasaca sprečeno je da se vatra proširi na okolne objekte.

Australija dobija sedmu državu

Australijski politički lideri podržali su transformaciju Severne Teritorije u sedmu državu Australije do sredine 2018. godine.

Poljska: Autobus naleteo na drvo, petoro mrtvih

Najmanje petoro ljudi je poginulo a 25 osoba je sa povredama prevezeno u bolnicu kada je jutros ukrajinski autobus iz Lublina za Varšavu sleteo sa puta i udario u drvo blizu Garvolina kraj Varšave.

Uhapšeno 200 nastavnika u Iranu

Uhapšeno je više od 200 iranskih nastavnika tokom protesta ispred zgrade parlamenta u Teheranu na kojem su tražili da iz zatvora budu oslobođene njihove kolege i politički aktivisti.

SAD zatvara zatvor Guantanamo

Bela kuća je saopštila da je završila s planom zatvaranja vojnog zatvora Guantanamo na Kubi, gde Sjedinjene Države, često bez prethodnog suđenja, drže zatvorenika za koje se sumnja da su teroristi.

U sudaru brodova poginula 21 osoba

Najmanje 21 osoba, među kojima ima žena i dece je poginulo, a šestoro se vode kao nestali, nakon sudara dva broda na Nilu, severno od Kaira, saopštili su lokalni egipatski zvaničnici.

Islamska država opasnija za SAD od Al Kaide

Islamska država koja pokušava da regrutuje labilne osobe u Americi i da ih podstiče na nasilje, veća je teroristička pretnja za SAD nego spoljni napadi Al Kaide, rekao je direktor FBI Džejms Komi.

Amerikanci zaplenili podmornicu i tone kokaina

Američke vlasti presrele su kod obala Salvadora i zaplenile podmornicu u kojoj je pronađeno osam tona kokaina, vrednog na desetine miliona dolara, javlja američka televizijska mreža En-Bi-Si.

VIDEO: Sumnjiva smrt crnkinje u pritvoru

Vlasti u Teksasu objavile su video snimak na kome se vidi policajac belac kako zaustavlja kola jedne Afroamerikanke, koja je kasnije pronađena mrtva u zatvorskoj ćeliji, a ovaj slučaj ponovo je skrenuo pažnju javnosti na odnos policije prema manjinama u SAD.