Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Ako ne morate, ne putujte kada je najtoplije

Javno preduzeće "Putevi Srbije" apeluje na sve učesnike u saobraćaju da, zbog očekivanih visokih temperatura danas i sutra na području cele Srbije, ne putuju tokom najtoplijeg dela dana, već rano ujutro ili predveče.

EU: Sa imigrantima stižu i džihadisti

U brodovima kojima se dovoze migranti u Evropu preko Sredozemlja nalaze se i borci džihadističke grupe Islamska država, izjavila je direktorka Agencije EU za saradnju na polju pravosuđa Mišel Konins.

Španija: Regrutovala devojke za ID

Španska policija je na Kanarskim ostrvima uhapsila jednu svoju državljanku, koja je optužena da je regrutovala devojke da se pridruže redovima Islamske države.

Drugi uzastopni dan pada evra

Evro je jutros, drugi dan zaredom, registrovao pad vrednosti uoči sastanka ministara finansija i lidera 19 članica evrozone u Briselu, radi razgovora o sudbini Grčke, javlja njujorška agencija Blumberg.

MMF: Bez novih sredstava za Grčku

Medjunarodni monetarni fond (MMF) obavestio je Grčku da ne može da isplati Atini nikakva sredstva, jer prošle sedmice nije platila dug, saopštio je predstavnik Fonda posle razgovora direktorke MMF-a, Kristin Lagard sa grčkom premijerom Aleksisom Ciprasom, prenose novinske agencije.

Vrućine donele kolapse i udese po Novom Sadu

Jedan muškarac je zadobio teže povrede, a četvorica su lakše povređena, u saobraćajnim nezgodama koje su se desile tokom jučerašnjeg dana, a vrućina je doprinela i da mnogo ljudi kolabira po ulicama Novog Sada.

Ubijeno 14 radnika na spavanju

Nepoznati napadači ubili su rano jutros najmanje 14 radnika na spavanju u kamenolomu nedaleko od grada Mandera na severoistoku Kenije.