Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Cipras danas u Evropskom parlamentu

Grčki premijer Aleksis Cipras obratiće se danas Evropskom parlamentu, dan nakon što su lideri evrozone postavili Grčkoj ultimatum da do kraja nedelje donese novi predlog reforme za mogući nastavak pregovora o finansijskoj pomoći zemlje.

Struja udarila u bazen pun dece u Češkoj

Ukupno 29 ljudi od toga 26 dece povređeno je i prevezeno u bolnice kada je sinoć u kampu Jordan kraj Litomnježica na severu Češke iznenada struja udarila u bazen pun dece i kupača.

Krivična prijava protiv vozača "Barcino tursa"

Protiv vozača agencije "Barcino turs", Zorana Stojkovića (43), podneta je krivična prijava Drugom osnovnom tužilaštvu u Beogradu, zbog nesreće u kojoj je poginula Dragana Pupić Poljanski (35), i povređeno još 60 osoba.

Zabranjena reč "Rusija"

Poslanici ukrajinske Vrhovne rade predložili su da se u zemlji zabrani upotreba reči "Rusija", a prema predlogu zakona, prekršioci će se suočiti sa kaznama koje su između 50 i 100 puta veće od minimalne zarade.

Moguće uvođenje suspenzije za nasilne đake

Predsednik Foruma srednjih i stručnih škola, Milorad Antić izjavio je danas da će Forum zbog sve učestalijeg nasilja učenika prema nastavnicima, predložiti da se olakša udaljavanje problematičnih učenika iz škola.

Zaplenjeno 600.000 falš kondoma

Finansijska policija Italije je danas je na rimskom aerodromu Fjumićino zaplenila 600.000 falsifikovanih kondoma proizvedenih u Kini koji nose nazive najpoznatijih brendova, kao i razne druge falsifikovane proizvode.