Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Kina gradi gasovod Snaga Sibira

U Kini je danas zvanično počela izgradnja kineskog dela istočne maršrute gasovoda Snaga Sibira, kojim će biti transportovan gas iz Rusije, a na svečanosti je preko video-veze učestvovao i ruski premijer Dmitrij Medvedev.

Domboš fest od 2. do 5. jula u Malom Iđošu

Domboš Fest ove godine opet u Malom Iđošu pokazuje svoje najlepše lice zahvaljujući jedinstvenom svetlosnom slikarstvu koji se može videti samo u ovom delu Vojvodine, i na zidu od 100 metara koji je formirao las daje novu dimenziju prostoru i svakodnevnici.

NBS: Grčke banke u Srbiji nastaviće redovno da posluju

Banke u Srbiji u većinskom grčkom vlasništvu  nastaviće redovno da posluju sa svojim klijentima, saopštila je danas Narodna banka Srbije (NBS) povodom vesti o privremenom zatvaranju banaka u Grčkoj zbog, za sada, neuspešnih pregovora grčke vlade sa međunarodnim kreditorima.

Daviniću uslovna kazna za poklonjenu barkasu

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je izrekao uslovnu kaznu nekadašnjem ministru odbrane Srbije i Crne Gore Prvoslavu Daniviću jer je 2005. godine Crnoj Gori poklonio vojni brod barkasa vredan oko 3,6 miliona dinara i tako oštetio budžet državne zajednice.

Najgori dan na berzama od 2011.

Akcije na evropskim berzama doživele su danas najveći pad od kraja 2011. godine, a najteže su pogođene banke u južnoj Evropi, nakon što je Grčka zatvorila svoje banke i uvela kontrolu kapitala zbog dužničke krize.

Cene nafte u padu

Cene nafte su danas u Aziji pale, prateći kretanje deonica na globalnim berzama, koje su reagovale na mogućnost grčkog bankrota, navode analitičari.

Novi predlog Grčkoj tokom dana

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker će kasnije danas izneti najnoviji predlog Brisela za izbegavanje grčkog bankrota, izjavio je danas komesar EU za ekonomska pitanja Pjer Moskovisi, dodajući da još uvek ima vremena za pregovore o rešavanju krize.