Uhapšeno više od 500 osumnjičenih u racijama Evropola

Evropska policija uhapsila je preko 500 osumnjičenih, zaplenila oko 2,8 tona kokaina i na stotine vozila u seriji racija izvedenih protiv organizovanog kriminala, saopšteno je danas iz Evropola.

Evropska policija uhapsila je preko 500 osumnjičenih, zaplenila oko 2,8 tona kokaina i na stotine vozila u seriji racija izvedenih protiv organizovanog kriminala, saopšteno je danas iz Evropola.

Policajci iz svih 28 zemlja Evropske unije, ali i iz drugih država izveli su racije na 260 lokacija u periodu od 4. maja do 24. juna u sklopu operacije "Blu Amber", navodi se u saopštenju Evropola, kriminalištičke obaveštajne agencije EU, preneo je AFP.

Policajci i carinici konfiskovali su 390 vozila i zaplenili blizu 1.300 tona ukradenog metala kao i 110 kilograma kokaina, stoji u saopštenju.

Operacija se fokusirala na krijumčarenje velikog obima koje se odvija u kontejnerima za prevoz tereta, kurira koja prenose drogu u avionima na letovima iz Evrope za Južnu Ameriku kao i na drogu koja se svakodnevno šalje za Evropu iz Pakistana i Avganistana, saopšteno je iz Evropola.

"Metode prikrivanja se razlikuju u velikoj meri, od sakrivanja kokaina u odeći i uložcima za cipele, do skrivanja droge u medicinskim instrumentima", stoji u saopštenju. Operacija je, takođe, rezultovala hapšenjem nekoliko trgovaca ljudima, ali otkrivanjem sigurnih kuća za ilegalne imigrante u Mađarskoj.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.