Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Tači: Ne bojim se specijalnog suda za zločine OVK

Kosovski ministar spoljnih poslova Hašim Tači izjavio je danas da će specijalni sud za zločine koje je počinilal OVK biti formiran i da on ne isključuje mogućnost da su postojali pojedinci koji su zloupotrebljavali svoje pozicije, ali kako tvrdi, on lično nema čega da se plaši. 

Rusija smanjila uvoz 39 odsto

Uvoz proizvoda iz zemalja van Zajednice Nezavisnih Država u Rusiju u prvom polugodištu 2015. godine smanjen je 38,8 odsto, na 76,6 milijardi dolara, objavila Federalna carinska služba.

NBS: Dinar stabilan, grčke banke u Srbiji bez problema

Razvoj krize u Grčkoj nije uticao na slabljenje dinara, a Narodna banka Srbije (NBS) spremna je da primeni adekvatne mere kako bi osigurala da poslovanje banaka u grčkom vlasništvu ostane uredno i stabilno, rekli su danas u NBS.

Dinar i dalje stagnira

Dinar će i sutra ostati bez bitnije promene i zvanični srednji kurs će biti 120,1854 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije.

Zemljotres u Podgorici

Zemljotres jačine 3,9 stepeni Rihterove skale potresao je centralni deo Crne Gore, sa epicentrom 12 kilometara jugoistočno od Podgorice, javio je Centar za seizmologiju Crne Gore.

Vlada Srbije će podržati osnivanje REKOM-a

Vlada Srbije podržaće formiranje regionalne komisije koja bi ustanovila broj žrtava ratova na prostoru bivše Jugoslavije, izjavio je danas predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

Za posetu Merkelove najviši nivo bezbednosti

Sve pripreme za prijateljsku posetu kancelarke Savezne Republike Nemačke Angele Merkel, koja će u Beograd doputovati  8. jula, odvijaju se prema planu, ocenjeno je danas na sednici Vlade Srbije.

Putin podržava Grčku

Predsednik Rusije Vladimir Putin izrazio je danas, u telefonskom razgovoru s grčkim premijerom Aleksisom Ciprasom, podršku narodu Grčke u prevazilaženju teškoća sa kojima se suočava zemlja.