Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Ko stoji iza ubistva Opačića?

Policija sumnja da se iza ubistva veterničkog narko bosa Nenada Opačića krije još nekoliko osoba, pravih organizatora ubistva, koji su napustile Srbiju i za njima se i dalje traga.    

Voz upao u kanal, 17 mrtvih

Najmanje 17 osoba poginulo je danas kada se specijalna kompozicija survala u kanal Čanavan u istočnoj pakistanskoj provinciji Pendžab zbog rušenja mosta.

Skupovi za i protiv referenduma u Grčkoj

Na ulice Atine i Soluna pred referendum u nedelju izašli su demonstranti različitih ubeđenja. Jedna grupa demonstranata poziva da se na referendumu u nedelju glasa protiv predloga kreditora zemlje, drugi koji su za Evropsku uniju traže za to da se glasa "da" za predloge, a bilo je i onih koji su pozivali da se ostane neopredeljen.

Suđenje bivšoj direktorki SIEPA 22. septembra

Suđenje bivšoj direktorki Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) Jasni Matić i njenim saradnicima za zloupotrebu službenog položaja zakazano je za 22. septembar, saopštio je danas Viši sud u Beogradu.

Boko Haram ubio 150 ljudi

Oko 150 Nigerijaca je ubijeno u najnovijem napadu Boko Haram u sela na severoistoku Nigerije, naveli su danas svedoci masakra.

"Tesla dani" u gradovima širom Srbije

Povodom 10. jula - rođendana Nikole Tesle i Međunarodne godine svetlosti - 2015. od 6. do 12. jula širom Srbije biće održani Tesla dani, najavili su danas organizatori.

Nemci bi ponovo birali Merkelovu

Nemci bi, kada bi direktno mogli birati kancelara, na toj funkciji ponovo želeli Angelu Merkel, kojoj bi njih 57 odsto dalo glas, pokazala je anketa Instituta za istraživanje javnog mnjenja "Forsa", koju je danas objavio magazin "Štern" i po kojoj bi Merkelovu želeli čak i brojni simpatizeri Socijaldemokratske partije (SPD) Zigmara Gabrijela.

"Povećanje plata i penzija pogubno za reforme"

Član Fiskalnog saveta Vladimir Vučković ocenio je da bi povećanje penzija i plata u javnom sektoru u ovoj godini bilo pogubno po program sređivanja javnih finansija, ukazujući da bi vraćanje plata i penzija na raniji nivo moglo da uruši javne finansije i da ih vrati na nivo kada je državi pretila kriza javnog duga.

"Železnice" podeljene na četiri preduzeća

Vlada Srbije danas je formalno donela odluku o podeli "Železnice Srbije" na četiri preduzeća: "Holding", "Infrastrukturu", "Srbija voz" i "Kargo", rečeno je u Ministarstvu građevine, saobraćaja i infrastrukture.

Optužbe za Fijat, kasno obaveštavaju

Američki proizvođač automobila Fijat Krajsler Automobili optužen je za neažurnost u obaveštavanju klijenata i vladinih zvaničnika o povlačenju svojih vozila. 

Mercedesovi autobusi stižu do kraja godine

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas, odgovarajući na pitanja poslanika, da će građani Srbije Mercedesove autobuse videti već pred kraj godine, a oni će biti proizvedeni u Ikarbusu u Zemunu.