Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Traži se rupa u zakonu za osnivanje VANUK-a

Osnivanje Vojvođanske akademije nauka, umetnosti i kulture, dve i po godine posle odluke Ustavnog suda da odluka o osnivanju VANU nije u saglasnosti sa Ustavom, opet je podelilo političku scenu.

Država zbog kašnjenja prodaje medije po skraćenoj proceduri

Agencija za privatizaciju narednih dana će početi da raspisuje javne pozive za privatizaciju medija, a imajući u vidu da je rok za njihovu prodaju do 1. jula, što je za malo više od mesec dana, biće primenjene skraćene procedure za završetak procesa privatizacije, rečeno je u toj agenciji.

Vojska SAD priznala krivicu za smrt dece u Siriji

U vazdušnim napadima američkih snaga protiv islamskih ekstremista u Siriji prošle godine je greškom stradalo dvoje dece, saopštila je Vojska Sjedinjenih Američkih Država, što je prvi put da američke oružane snage priznaju da su izazvale smrt civila u tom ratu.

Moskva ponovo zabranila gej paradu

Moskovske vlasti su saopštile da neće dozvoliti održavanje gej parade u ruskoj prestonici koju su aktivisti planirali da održe krajem maja.

Dragan Nikolić bolje i skinut sa aparata

Glumac Dragan Nikolić (71), velikan srpske glumačke scene, prebrodio je krizu, počeo je samostalno da diše i skinut je sa aparata, nakon što je večeras hitno primljen u bolnicu, saznaje "Alo".  

Misica ide na sud zbog Erdogana

Jedan od vodećih turskih listova mora da plati kaznu od skoro 7.000 evra odštete zbog vređanja turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.

U "Noći knjige" popust i do 40 odsto

U okviru regionalne manifestacije "Noć knjige", koja se održava po 12. put, 12. juna od 17 do 24 sata svoja vrata ljubiteljima knjige otvoriće knjižare Delfi i Lagunini klubovi čitalaca.

DS: Vidovdansku nagradu zaslužuje Janković

Odbornička grupa Demokratske stranke dostavila je danas Gradskoj upravi Kruševca predlog da najviše priznanje koje taj grad dodeljuje - Vidovdansku nagradu, ove godine dobije zaštitnik građana Saša Janković, piše "Blic".

Pokrajinska vlada demantuje Vučića

Vlada Vojvodine demantovala je danas navode premijera Aleksandra Vučića da pred pokrajinske izbore deli "ogromne pare" medijima kako bi vodili kampanju protiv republičke vlade.

Neformalni razgovor Merkelove, Olanda i Ciprasa

Nemačka kancelarka Angela Merkel, francuski predsednik Fransoa Oland i grčki premijer Aleksis Cipras sastaće se večeras radi neformalnog razgovora na marginama samita u Rigi, izjavio je portparol nemačke vlade.