Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Univerzalni jezik umetnosti

Otkako su, tamo negde, početkom januara počeli studentski protesti u Skoplju, ali i drugim makedonskim gradovima, razmišljali smo o pokojem KUPEK-u sa nekim od makedonskih umetnika ili umetnica.

Poplave uzrokovale najveći pad BDP

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) snizila je danas procenu rasta bruto domaćeg proizvoda (BDP) Srbije u 2015. godini sa 0,5 na 0,3 odsto, dok se u 2016. godini očekuje ubrzanje rasta na 1,8 odsto.

Planirano ubistvo princa Čarlsa

Šest osoba je uhapšeno u Republici Irskoj zbog planiranja atentata na princa od Velsa i njegovu suprugu Kamilu, koji će sledeće sedmice posetiti Irsku i Severnu Irsku, piše irski "Dejli miror".

"Tajfuni" presreli ruske bombardere

Dva britanska borbena aviona tipa "Tajfun" presrela su dva ruska bombardera dugog dometa u blizini britanskog vazdušnog prostora severno od Škotske.

Sutra 120,4 dinara za evro

Dinar će u petak ostati stabilan prema evru i zvanični srednji kurs iznosi 120,3568 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije (NBS).

Za sanaciju klizišta potrebno 11 milijardi evra

U Srbiji je oko 30 odsto teritorije, sa oko 40.000 lokacija, pod nekom vrstom klizišta ili odrona terena, a za sanaciju svih tih klizišta potrebno je oko 11 milijardi evra, rečeno je danas na simpozijumu o klizištima.

"Vučić da kaže istinu o ubistvu"

Porodice mladića ubijenih u kafiću Panda u Peći zatražile su od Vlade Srbije i premijera Aleksandra Vučića da daju prioritetne odrednice rasvetljavanju ubistva njihove dece i obezbede sve uslove da nadležne institucije mogu da obavljaju posao kvalitetno i nesmetano.

Hrvati se "odriču" Tita?

Ime Josipa Broza veoma brzo moglo bi da nestane sa ulica i trgova hrvatskih gradova ukoliko desna koalicija pobedi na izborima na jesen.

Rusija kupuje strane valute

Centralna banka Rusije obnovila je danas kupovinu stranih valuta na tržištu, što je njena prva kupovina deviza od juna prošle godine.

Hrvati porede Dražu sa Hitlerom

Nakon što je današnjom presudom Vrhovnog suda u Beogradu rehabilitovan četnički vođa Draža Mihailović, na ovu presudu reagovali su hrvatski političari.

Traže 1.700 radnika u Beogradu

Beogradski Sajam zapošljavanja i praksi 2015. otvoren je danas u Domu omladine, uz učešće 87 poslodavaca i ponudu od 1.700 slobodnih radnih mesta.

Malezija vratila migrante

Malezijske vlasti nisu dozvolile da dva broda sa oko 600 migranata pristanu na njenu obalu i vratile su ih nazad, saopštio je zvaničnik te države.