Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Fond za suzbijanje zaraznih bolesti životinja

U Srbiji je u toku realizacija projekta Evropske unije koji će omogućiti izgradnju nacionalnog kompenzacionog fonda za suzbijanje zaraznih bolesti životinja, a njegov osnovni cilj jeste podeljena finansijska odgovornost između Vlade Srbije i privatnog sektora u slučaju izbijanja zaraznih bolesti životinja.

Mito i korupcija široko rasprostranjeni u Srbiji

Istraživanje o rasprostranjenosti prevara, mita i korupcija kojim su obuhvaćene zemlje Evrope, Bliskog istok, Indije i Afrike, pokazalo je da 84 odsto ispitanika iz Srbije veruje da su mito i korupcija široko rasprostranjeni u poslovanju u zemlji.

Rehabilitovan Draža Mihailović

Komandant četničkog pokreta Dragoljub Draža Mihailović rehabilitovan je odlukom Višeg suda u Beogradu u procesu koji mnogi ocenjuju istorijskim.

Završena talačka kriza u Kabulu

Pet osoba, među kojima jedan američki državljanin, poginulo je u napadu talibana u restoranu jednog hotela u Kabulu, za vreme koncerta avganistanske muzike.

Vlasnik novosadske agencije "Gvozden" tuži državu

U novosadskom Višem sudu održano je prvo ročište po tužbi vlasnika novosadske detektivske agencije "Gvozden" Uglješe Grgura protiv države, koji zbog neosnovanog lišenja slobode traži skoro 170 miliona dinara, odnosno oko milion i po evra.

Lavrov večeras stiže u Srbiju

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov stiže večeras u posetu Srbiji, a na aerodromu u Beogradu dočekaće ga šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

Svako peto preduzeće kasni sa otplatom kredita

Svako peto preduzeće i svaki šesti preduzetnik kasne u otplati uzetih kredita, dok su građani revnosniji pa tek svaki 14 građanin ne plaća rate na vreme, pokazali su poslednji podaci Udruženja banaka Srbije (UBS).