Podnose krivičnu prijavu protiv tužioca zaduženog za Kontrast

Udruženje "Istina – Tamarini zakoni" zatražilo je da bude razrešena republička javna tužiteljka Zagorka Dolovac zbog neažurnosti novosadskog tužilaštva i suda u slučaju Kontrast.

Udruženje građana "Istina – Tamarini zakoni" zatražilo je da bude razrešena republička javna tužiteljka Zagorka Dolovac zbog, kako je navedeno, kršenja javnotužilačke zakletve i tužilačkog kodeksa i neažurnosti novosadskog tužilaštva i suda u slučaju Kontrast.

"Zbog kršenja javnotužilačke zakletve, tužilačkog kodeksa, kašnjenja sa odlukama i javašluka novosadskog tužilaštva i suda u slučaju Kontrast, podnosimo predsednici Skupštine Srbije inicijativu za smenu Zagorke Dolovac”, navodi se u obrazloženju inicijative.

Udruženje je najavilo i da će sutra podneti krivičnu prijavu protiv novosadskog tužioca koji je zadužen za ovaj slučaj, kao i protiv njegovih zamenika.

Viši sud u Novom Sadu izrekao je pre devet meseci ukupno 30 godina zatvora četvorici optuženih. Zakupac lokala Slaviša Stanišić osuđen je na devet, a njegov kolega Dejan Ratković na sedam godina zatvora. Električar Miroslav Papuga kažnjen je sa devet godina, dok je vlasnik diskoteke "Kontrast" Alojz Ganić dobio pet godina zatvora.

"Kazna nije pravosnažna, a osuđeni su još uvek na slobodi", rekao je predsednik Udruženja "Istina - Tamarini zakoni" Branko Miladinović. On je ocenio da se sve odluke koje se donose po službenoj dužnosti, a tiču se odgovornosti novosadskog sektora za vanredne situacije, "namerno odugovlače dogovorom tužioca, sudija, advokata i uticajem spolja".

U toku je suđenje građevinskom inspektoru Veselinu Kercu, optuženom za zloupotrebu službenog položaja u slučaju "Kontrast".

U požaru u diskoteci "Kontrast" 1. aprila, 2012. godine, poginuli su Marina Aničić (25) iz Čuruga, Tamara Miladinović (25) iz Novog Sada, Milena Dalmacija (28) iz Futoga, Zoran Ignjatović (28) iz Gacka, Marko Pavlović (29) iz Kragujevca i Renato Vuković (20) iz Kikinde.

  • Petar

    05.06.2015 07:07
    licna medijska kampanja
    ima, nazalost, puno mladih koji su nesrecnim slucajem nastradali, ali se njihovi roditelji bore sa bolom koji ih je zadesio, dok ovaj gore na slici koristi svaku priliku, pa nazalost i ovu, za svoju medijsku kampanju.
    Neka mladi pocivaju u miru!
  • Neko iz mase

    14.05.2015 08:10
    Ovde se ne radi o traganju za pravdom već o ličnoj osveti! Po ovome sa slike ako nije kako je on zamislio onda ide krivična prijava. Da li vi stvarno mislite da će posle ovoga tužioci i sudije biti nezavisni u svom odlučivanju.
  • dule

    14.05.2015 06:54
    "Petar
    Koliko god zvucalo surovo,pocinju polako da idu na zivce ova tuzakanja!Jednostavno se desila nesreca,ni prva ni poslednja nazalost!Jeidni krivac je sistem koji je omogucio da pored svih (ne)uslova taj objekat radi!I tu se sva prica zavrsava!Tuzili su i vatrogasce koji rizikuju svoje zivote za bedne pare da bi spasili druge.Isto kao i policajci i vojnici!Ne vidim svrhu ovoga!"


    Gluposti. U našoj državi postoji izgleda oreol nedodirljivosti kad su u pitanju državni službenici koji su se ogrešili o običnog čoveka. A njihove kolege koji i nisu krivi ne pomažu običnom čoveku nego ćute. I izgleda da je jedini način da se probije zid ćutanja da se podignu optužnice protiv svih redom, pa ko nije kriv nek lepo ispriča istinu - neće ga to činiti cinkarošem nego čovekom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija