Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Napadnut ministar Tasovac

Ministar kulture Ivan Tasovac lakše je povređen u incidentu koji se dogodio 2. maja ispred zgrade u Ulici Ljube Stojanovića u Beogradu, izjavila je šefica Biroa MUP-a Srbije za saradnju sa medijima Biljana Ivković.

Ekonomija svima u regionu veća briga od politike

Građani zemalja Zapadnog Balkana uglavnom podržavaju regionalnu saradnju i evropske integracije, ali ih brinu slaba privreda, nezaposlenost i loša uprava, pokazuje istraživanje Balkan Barometra koje je danas predstavljeno u Briselu.

Na prodaju još 271 državno vozilo

Republička direkcija za imovinu će 15. maja organizovati treći krug prodaje službenih vozila putem javnog nadmetanja, a u ponudi će biti 271 vozilo.

Lubic vežbao obaranje aviona?

Kopilot "Džermanvingsa" Andreas Lubic koji je srušio avion sa 150 putnika na francuskim Alpama u martu, vežbao je spuštanje aviona tokom drugog leta.

Sudiji iz Novog Sada uslovna kazna za zloupotrebu položaja

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na uslovnu kaznu od osam meseci zatvora sa rokom provere od tri godine razrešenu sudiju iz Novog Sada Mariju Nešić zbog optužbi da je prekoračila granice službenog ovlašćenja sudije u izvršnom odeljenju novosadskog Osnovnog suda.

FOTO: Švercovali papagaje u flašama

Carinici u luci Tanjung Perak u indonezijskoj Surabaji bili su šokirani kad su kod grupe krijumčara pronašli 24 žutokresta kakadua zatočena u plastičnim bocama od 1,5 litre.

Uspostavljen trajekt između Kube i SAD

Američka administracija odobrila je saobraćanje trajekata između SAD i Kube, prvi put posle nekoliko decenija, otvarajući mogućnost nove trase za stotine hiljada ljudi i razmenu dobara od nekoliko stotina miliona dolara između Floride i Havane godišnje.

Sudar dva voza kod Graca

Dva putnička voza sudarila su se u jutros nedaleko od Graca, a spasilačke ekipe ne isključuju mogućnost da je neko od putnika poginuo.

Rodila se beba tokom avionskog leta

Tokom leta Dakar-Pariz, u avionu kompanije Er Frans sinoć se rodila beba, a radosnu vest je saopštio pilot neposredno pred sletanje na pariski aerodrom "Roasi Šarl de Gol", piše danas pariski list Figaro.

Čanak: Šešelju suditi u Srbiji

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas da se predsedniku radikala Vojislavu Šeselju, bez obzira na suđenje u Haškom tribunalu, mora u Srbiji "suditi za zla" koja je napravio u ovoj zemlji.

Stefanović: Privatnici nezainteresovani za obezbeđenje

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da postoji nezainteresovanost privatnog sektora za sprovođenje obuke za službenike privatnog obezbeđenja i da od 29 ovlašćenih privatnih lica obuku sprovodi svega šest.