Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Premijer učiteljici bez posla: Počnite da se bavite politikom

Hrvatskog premijera Zorana Milanovića danas je u Gunji, nakon sednice vlade, zaustavila učiteljica Kata Huber, koja je kao tehnološki višak ostala bez posla, i požalila se da nijedan direktor ne želi da je zaposli, jer im "politički nije po volji", na šta joj je on preporučio da počne da se bavi politikom.

Rekonstruisana makedonska vlada

Makedonski parlament je na današnjem hitnom zasedanju izglasao poverenje novim ministrima u vladi - za unutrašnje poslove i saobraćaj i veze.

Poginulo 30 radnika u požaru na Filipinima

U požaru koji je zahvatio fabriku za proizvodnju gumenih papuča blizu Manile poginuo je 31 radnik, na desetine su nestale, pa postoji bojazan da ima još mrtvih, saopštili su nadležni.

Erdogan: Evropa da primi više izbeglica

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan pozvao je danas Evropu da primi više migranata i izbeglica iz Sirije i Iraka, rekavši da njegova zemlja podnosi glavni teret izbegličke krize, sa oko dva miliona ljudi kojima je pružila utočište.

Janković: Vrhunski cinizam Vučića

Zaštitnik građana Saša Janković izjavio da je vlast je namerno prećutala neke dokaze o događaju u kojem je 1993. godine nastradao njegov prijatelj Predrag Gojković.

EU: Uništavaće brodove kojim švercuju imigrante

Evropska komisija danas je usvojila hitne mere za suzbijanje masovnog priliva ilegalnih doseljenika naročito iz Afrike i Bliskog istoka, uključujući vojne akcije uništavanja brodova kojima mreže organizovanog kriminala prebacuju ilegalne imigrante u južne zemlje EU.

Rumunski brod potonuo kod Bogojeva

Brod "Atos" sa rumunskom zastavom potonuo je jutros na Dunavu u mestu Bogojevu, nakon sto je udario u desni stub drumskog mosta a u nesreći nije bilo povređenih.

Uskoro o doktoratu Siniše Malog

Izveštaj o doktoratu gradonačelnika Beograda Siniše Malog razmatraće se na nekoj od narednih sednica Senata Univerziteta u Beogradu.

Na ročištu rasprava o kontroverznoj izjavi Boba Dilana

Iako je američki muzičar Bob Dilan izbegao kaznu u Francuskoj zbog kontroverzne izjave o Hrvatima u magazinu "Roling stoun", o njegovoj oceni da "crnci mogu da osete rasistu baš kao što Jevreji mogu nacistu, a Srbi Hrvata” ponovo se raspravljalo i to puna četiri sata na sudskom ročištu u Parizu, piše "Večernji list".

Grčka ponovo u recesiji

Privreda Grčke je u prvom ovogodišnjem tromesečju pala 0,2 odsto posle pada od 0,4 odsto iz prethodnog kvartala, zbog čega je ta država ponovo u recesiji, prema preliminarnim podacima grčke agencije za statistiku ELSTAT.