Uskoro o doktoratu Siniše Malog

Izveštaj o doktoratu gradonačelnika Beograda Siniše Malog razmatraće se na nekoj od narednih sednica Senata Univerziteta u Beogradu.
Izveštaj o doktoratu gradonačelnika Beograda Siniše Malog razmatraće se na nekoj od narednih sednica Senata Univerziteta u Beogradu.

Rektor UB Vladimir Bumbaširević rekao je da će izveštaji Veća naučnih oblasti pravno-ekonomskih nauka o doktoratu Malog biti uskoro razmatrani. On je dodao da je u Senat stigao izveštaj članova komisije koja je ocenjivala doktorat Siniše Malog.

Siniša Mali je 2013. godine odbranio doktorsku tezu pod nazivom "Kreiranje vrednosti kroz proces restrukturiranja i privatizacije – teorijske koncepcije i iskustva Srbije" na Fakultetu organizacionih nauka (FON). Na sajtu Peščanika 9. jula 2014. objavljen je tekst u kojem se navodi da je 33 odsto ili više teksta doktorskog rada Siniše Malog odbranjenog na FON-u plagirano.

U međuvremenu je, prema pisanju Peščanika, časopis "Organization and Management" zbog plagijata povukao članak čiji je koautor Mali. To je jedan od dva naučna rada na osnovu kojih je Mali stekao pravo da brani svoj doktorski rad.

Veće FON-a je u oktobru prošle godine usvojilo izveštaj trojice članova komisije koja je ocenjivala doktorat Siniše Malog i potom ga dostavilo Veću naučnih oblasti pravno-ekonomskih nauka. Dekan FON-a Milan Martić tada je rekao agenciji Beta da će Veće naučnih oblasti "dati predlog Senatu", ali nije hteo da navede detalje izveštaja.

Evropski parlament je u martu ove godine u Rezoluciji o napretku Srbije u procesu evrointegracija izrazio zabrinutost što akademske institucije i predstavnici vlasti Srbije nisu ispitali navode o plagijatima na univerzitetima.

Afera doktorskih plagijata u Srbiji izbila je u junu prošle godine nakon što su trojica naučnika iz Srbije koji rade na britanskim univerzitetima javno osporila verodostojnost doktorata aktuelnog ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, koji je zvanje doktora nauka stekao na Megatrend univerzitetu. U međuvremenu je osporen i doktorat predsednika opštine Novi Beograd Aleksandra Šapića.

  • БУ

    05.12.2015 22:18
    http://www.bg.ac.rs/
    Веће научних области правно-економских наука

    Седница под бројем: 8

    Oдржана: 21.02.2012. у 14:00

    http://webserver.rcub.bg.ac.rs/publicFileDownload?idSednicaMaterijal=6906

    http://webserver.rcub.bg.ac.rs/sednica.jsf?lang=sr&idOrgan=13&css=http://www.bg.ac.rs/css/sednice.css
  • btr

    13.05.2015 20:54
    Mozemo i o helikopteru. Protiv amnezije naroda.
  • 13.05.2015 18:15
    RECITE MI SAMO
    da neće biti nikakvih nepravilnosti i da nije plagijat!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija